Rekordszámú egyetemista megy külföldre

0

Még soha ennyien nem vettek részt az Erasmus+ programban. Ha így megy tovább, akkor teljesülhet az a 2020-ra kitűzött cél, hogy az uniós fiatalok 3,7 százaléka eljusson vele egy másik országba tanulni, dolgozni vagy önkénteskedni.

Mindez nem kevés pénzbe kerül, hiszen az Európai Unió csak tavaly rekordösszegű 2,6 milliárd eurót fektetett be a programba az Európai Bizottság jelentése szerint.

Ebből a pénzből mintegy 800 ezer fiatal kapott támogatást és ez 10 százalékkal több, mint ahányan 2016-ban eljutottak egy másik uniós országba. A cél az, hogy 2014 és 2020 között az unióban élő fiatalok összesen 3,7 százaléka élhessen a lehetőséggel.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

A program az oktatási intézmények, az ifjúsági szervezetek és a vállalkozások közötti együttműködést is finanszírozta: összesen 84 700 szervezet vett részt 22 400 projektben.

„Az adatok megerősítik, hogy az Erasmus+ kulcsszerepet játszik az erősebb, befogadóbb és rugalmasabb Európa kialakításában. Szándékunk, hogy az Unió új, hosszú távú költségvetése révén folytassuk a megkezdett utat egy még nagyobb és még jobb programmal annak érdekében, hogy még többet fektessünk be a legkülönbözőbb háttérrel rendelkező európai fiatalokba” – értékelt az Index szerint Navracsics Tibor, az oktatásért, a kultúráért, az ifjúságért és a sportért felelős biztos.

Ami a jövőt illeti, 2021 és 2027 között megkétszereznék a költségvetést (ez azt jelenti, hogy 30 milliárd euró lenne), amivel a résztvevők számát megháromszoroznák 12 millióra.

Négy ok, amiért nem megyünk külföldre

Share.

About Author

Leave A Reply