Puma az iskolánál

0

A kanadai iskola néha egészen meglepő dolgokat tartogat az oda járó magyar gyereknek – és nem utolsósorban az édesanyjának, miként ez nem is olyan régen Birdie-vel történt.

“Egy órával hamarabb kellett menni a gyerekekért, 14-re tanári értekezlet miatt. 13:10-kor kaptam egy e-mailt az iskolából, miszerint pumát láttak az iskola környékén. Egy szülő jelentette az iskolának.

A levél harmadik mondata az volt, hogy nyugi minden gyerek biztonságban van. Ezután hosszan és részletesen leírták, hogy mikor kapták a bejelentést. Ők ezután azonnal milyen intézkedéseket tettek illetve kiket értesítettek.

Például felvették a kapcsolatot a tankerület azon személyével, aki a környékbeli iskolákat tudja erről értesíteni.

A gyerekeket a bejelentés után nem engedték ki az udvarra és minden osztályban beszéltek a történtekről, hogy mindig párban menjenek, ne mászkáljanak most a suli mellett lévő kis erdőben. (ahol egyébként játszani szoktak)

Ezután csatoltak egy linket, hogy medve, puma, stb. vadállat feltűnése esetén mit kell tenni.

HATÁRÁTKELŐ. YOUTUBE. KATT.

A végén pedig tájékoztattak, hogy ma a személyzet kint lesz, amikor a gyerekek mennek haza. Figyelik, hogy párban / csoportban menjenek, biztonságban távozzanak az iskola területéről.

És igen. A kicsengő előtt feltűnt az igazgatónő walkie-talkie-val a kezében (ez egyébként is mindig nála van, ha nem a szobájában van) és kiállt egyedül a legveszélyesebb helyre, az erdő szélére. Itt vezet egy kis átjáró, híd az egyik utcába. Sokan járnak erről/ erre.

Szóval még a pánikot megelőzve, hogy ne a gyerektől tudja meg a szülő részletesen tájékoztattak mindenkit mindenről. Ez tetszett.

Bevallom, én nagyon megijedtem. Több gyerek szaladva jött ki és örömmel újságolta, hogy “képzeld, anya, puma van a környéken”. Luca teljesen kétségbeesve és sírva is fakadt, hogy ő fél.  Még szokni kell ezt a tudatot is.”

Kivándorlás Kanadába – tanácsok a kijutáshoz

(Fotó: pixabay.com/skeeze)

Share.

About Author

Leave A Reply