Propeller alakú ház Los Angeles sztárja

0

Ráadásul magyar kötődése is van, hiszen tervezője 56-os menekültek gyermeke. A magyar származású építész által tervezett különleges ház egy egyébként nem kevesebb, mint 56 millió dollárt ér.

A legnevesebb építészek között tartják számon Los Angelesben Zoltan Palit, vagyis Pali Zoltánt, aki 1956-os magyar menekültek gyerekeként már az Egyesült Államokban született.

Több ikonikus épület vagy azok felújítása köthető a nevéhez, így a Getty Villa, a Greek Theatre, a Hollywood Roosevelt Hotel, a Los Angeles Megyei Művészeti Múzeum és a Wallis Annenberg Center.

Egy Los Angeles-i házat egy repülőgép propellerje alapján tervezett meg. Az 1750 négyzetméteres épület egy dombtetőn található, és három szárnyból áll.

A legjobb kilátás a felső szintről, a hálószobákból és a vendégszobákból nyílik a városra. A földszinten a nappalik és az étkezők találhatóak.

A házban összesen kilenc hálószoba és 15 fürdőszoba található. Emellett egy saját színházterem, wellness részleg, LED-világítással felszerelt medence és ezer üveg tárolására alkalmas borospince is az ingatlanhoz tartozik.

A ház hosszas előkészítések, engedélyeztetések és építkezés után 2018-ra készült el. Egy thai fejlesztő, Duangpatra Bodiratnangkura 2014-ben 6 millió dollárért vette meg a területet, és most 56 millió dollárért kínálja az egyedi luxusingatlant.

A világ legszebb kilátása egy medencéből

Share.

About Author

Leave A Reply