“Próbálok abszolút nem gondolni Magyarországra”

0

Már kevesebb, mint két hónap van az április 8-i parlamenti választásig, melyen várhatóan rengeteg külföldön élő magyar szavaz majd – már ha meg tudja oldani. Azoknak ugyanis, akiknek bejelentette magyarországi lakcímük van, ez nem lesz egyszerű.

Nekik ugyanis minden alkalommal regisztrálniuk kell, majd el kell utazniuk a megadott nagykövetségre vagy konzulátusra. (Így persze a Magyarországon élőkhöz hasonlóan két szavazatot adhatnak le, egyet listára, egyet egyéni jelöltre, míg a levélben szavazók csak listára voksolhatnak.)

De nem a macera az egyetlen ok, ami miatt a külföldi magyarok távol maradnak a szavazástól.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

„Elvi szinten is úgy érzem, nem helyes a szavazatommal befolyásolni mások életét, mikor engem közvetlenül csak minimálisan érint majd az eredmény hozzájuk képest. Az egyetlen ok, amiért mégis szavaznék, hogy a szüleim otthon élnek és nekik a lehető legjobbat szeretném” – nyilatkozta a Zoom.hu-nak a Skóciában élő Péter.

Hasonlóképpen vélekedik az Angliában élő Márton is: „Lehet, hogy struccpolitika, de próbálok abszolút nem gondolni Magyarországra, legalábbis politikai és közéleti szempontból.”

A Nemzeti Választási Bizottság tájékoztatása szerint eddig 3187-en vették fel magukat a külképviseleti névjegyzékbe, a legtöbben, 427-en Londonban, itt azért akár komoly sorbanállásra is lehet majd számítani.

A regisztráció egyébként nem zárult még le, március 31-én 16 óráig még lehet kérni a felvételt a névjegyzékbe.

Miért jöttél haza?

(Fotó: pixabay.com/fill)

Share.

About Author

Leave A Reply