„A pozitívumok felülmúlják a hátrányokat”

0

Dan és a barátnője áprilisban mondtak fel Dublinban, hogy a kanadai Vancouverbe költözzenek. Utazni akartak, és a kanadai város lehetőséget nyújtott nekik arra, hogy a világ egyik legmagasabb életminőséget felmutatni tudó városában éljenek.

„Az ittenieknek olyan a munka-magánélet egyensúlyuk, hogy a dubliniak csak irigykedhetnek. A munkaidő betartása és az otthoninál jobb tömegközlekedés azt jelenti, hogy rendszeresen két órával hamarabb otthon vagyok, mint amikor Dublinban dolgoztam.

Persze vannak hátulütők: a kanadai cégeknél jóval kevesebb az éves szabadság, az ingatlanok bérleti ára, és a megélhetési költségek pedig nagyjából a dublini szinten vannak.

Szívesen kipróbálnád magad külföldön? Válogass több száz állásajánlat közül!

A pozitívumok ugyanakkor jóval felülmúlják a hátrányokat, így nem nehéz látni, mi vonzott ide ennyi írt, és közülük miért döntöttek olyan sokan a maradás mellett.

Ugyanakkor Írország az otthonunk, és egyszer majd hazaköltözünk. A családunk és a barátaink lesznek annak a döntésnek a legfontosabb mozgatórugói, viszont a jelenlegi írországi lakhatási válság annak idejét alaposan megkérdőjelezi” – írta az Irish Timesnak.

Szívesen kalandoznál külföldön, de kellene hozzá egy jó állás? Válogass itt!

(Fotó: pixabay.com/mybadinjp)

Share.

About Author

Leave A Reply