Pocsékok a magyar fizetések európai szinten

0

Az elmúlt években elég lendületesen nőttek a magyar fizetések, ami jó hír. Az már nem annyira, hogy ezzel sem megyünk sokra, mi több, 2010 óta akadt olyan ország, amely megelőzött minket.

Három éve minden évben 10 százalék fölött nő a magyar átlagfizetés, ami idén júliusban már bruttó 360 ezer forintnál is több volt. Csakhogy alig van olyan ország a 28 tagú EU-ban, ahol ennél kevesebbet kapnak az emberek.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Ha a nettó béreket nézzük, akkor az uniós statisztikai hivatal adatai szerint 2010-ben 6256 euró volt a magyar éves nettó átlagbér, ennél kevesebbet akkor csak a litvánok, a lettek, a románok és a bolgárok vittek haza.

A 2018-as adatok 8630 eurós nettó magyar átlagbért mutatnak, ennél rosszabbul csak a lettek, románok és bolgárok keresnek. A litván nettó bér viszont tavaly már megelőzte a magyar fizetéseket a Népszava cikke szerint.

Ha csak a régiót nézzük, akkor Szlovákiában 9237, Lengyelországban 9512, Csehországban 11 266 euró a nettó fizetés. Az unió átlaga pedig csaknem a magyar nettó háromszorosa, 24 700 euró.

Egyre kevesebb a munkanélküli az EU-ban

Share.

About Author

Leave A Reply