Pénzt kért a családi karácsonyi ebédért az anyós

0

Alaposan meglepődött az a házaspár, amelytől a férj anyja pénzt kért a karácsonyi vacsorán való részvételért. Mondjuk megértjük a döbbenetet.

Aki már szervezett karácsonyi étkezést a családnak, tudja, hogy nem olcsó mulatság beszerezni a hozzávalókat a fogásokhoz, megvenni az édességeket és az italokat.

A legtöbben ilyenkor azzal csökkentenek a költségeken, hogy megkérik az érkező családtagokat, hozzanak egy bort vagy egy süteményt. Egy brit nő azonban új szintre emelte a karácsonyi vacsoraszervezést: saját fiától is pénzt kért az ételért.

Fejenként 17 fontot, vagyis nagyjából ötezer forintot kell fizetni a családtagoknak, ha részt akarnak venni az ebéden. A döbbenet nem meglepő, a történetet a nő menye írta meg egy szülőknek szóló weboldalon, mert kíváncsi volt, hogy a többiek mit szólnak hozzá.

Leírta, hogy anyósa több ételt előre el akar készíteni, ami így több pénzbe kerül, amit a család valamennyire megért, de mégis bosszantja őket. Emiatt felmerült, hogy a férj anyja helyett inkább a felesége családja körében töltik a karácsonyt.

„Megértem mindkét oldalt, nehéz elkészíteni az ebédet és drága is lehet, de nem arról van szó, hogy nyomorogna. Ilyen nem történt korábban, a férjem felajánlotta, hogy viszi a desszertet, mert egyszerűen rossz érzés lenne a számára csak úgy átnyújtani a pénzt” – írta a nő.

A hozzászólók közül sokan egyetértettek a nővel abban, hogy szörnyű ötlet pénzt kérni a családtól. Volt olyan, aki szerint ha valaki nem engedheti meg magának, akkor egyszerűen ne hívja meg a rokonságot, vagy csak olyan ételt készítsen, ami belefér a büdzsébe. Többen leírták saját történetüket, azt, hogy megosztották a munkát és a költségeket azáltal, hogy mindenki vitt valamit.

Volt persze olyan is, aki az anyós oldalára állt. „Miért kellene egyedül fizetnie az összes költséget minden évben? 17 font nem a világ, talán a karácsony már túl sok neki és nem tudja állni a kiadásokat egyedül” – írta egy kommentelő, bár azzal is egyetértett, hogy szerencsésebb gyakorlat, ha a pénz helyett mindenki valamilyen étellel járul hozzá a közös ünnepi ebédhez.

Lefújták a karácsonyt egy iskolában

(Fotó: pixabay.com/vivienviv0)

Share.

About Author

Leave A Reply