„A pénz önmagában nem old meg semmit”

0

Noha a kormány sokat költött az egészségügyben a bérekre, az eszközökre annál kevesebbet, így pedig nehéz megállítani az elvándorlást – vélte Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász.

“Az utolsó pillanatokban vagyunk” – mondta az InfoRádióban a szakember, aki szerint most már veszélyes a hazai magánellátás elszívó ereje, és a helyzet annak ellenére súlyos, hogy külföldre egyre kevesebben mennek.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

“Csak a pénz önmagában nem old meg semmit, de hozzáteszem, pénz nélkül meg nem lehet megoldani jó néhány kérdést. Az egyik probléma, amit a Honvédkórház esete is mutat, hogy ahhoz, hogy maradjanak az orvosok, nővérek, föl kellett emelni a finanszírozásukat a duplájára. Ez azt mutatja, hogy az a finanszírozás, amit kapnak, kevés, és van alternatív lehetőség, hogy elmenjenek máshova” – tette hozzá Sinkó Eszter.

Az egészségügyi közgazdász szerint most már nem csak az orvosok, de a nővérek is tudják zsarolni a kórházak vezetését, mi több, utóbbiak esetében vélhetően nagyobb a baj, mint a doktorok között.

“Egyre kevesebben mennek külföldre, de a magánegészségügy nagyon durva elszívó hatást gyakorol. A Magyar Orvosi Kamara kimutatása alapján tavaly fordult először elő az, hogy többen mentek el magánegészségügybe dolgozni, mint ahányan külföldre” – mondta Sinkó Eszter.

Orbán: „Én ki fogok állni a külföldön dolgozó magyarokért”

(Fotó: pixabay.com/whitesession)

Share.

About Author

Leave A Reply