Pék fizetés külföldön és Magyarországon

0

Mennyit keres egy pék Magyarországon? Mekkora egy pék fizetés külföldön? Évek óta írjuk mi is, hogy egyre nagyobb a hiány pékekből, nem csoda, hogy a pékáru is folyamatosan drágul. Sorozatunkban mostani részében megnézzük, mennyit keres egy pék Magyarországon és mennyit külföldön.

Finoman szólva sincs könnyű helyzetben az, aki pékségbe keres mostanában szakembert. Nem csoda, hiszen országos szinten a pékek átlagosan bruttó 184 500 forintot keresnek a Fizetések.hu HRPortál által összesített adatai alapján.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Nem meglepő módon Budapesten némileg jobb a helyzet, bár a 198 200 forint sem feltétlenül a maradásról győzi meg a pékeket. A szakmai tapasztalat csupán az első 3-5 évben nyomja meg a béreket, utána viszont csökkenni kezd. Ami az elmúlt éveket illeti, hiszen 2011-ben bruttó 125 300 forint volt az átlagbér.

Pék fizetés külföldön

Külföldön azért ennél jóval többet lehet keresni (más kérdés, hogy a pénzből megélni is ott kell és ezt soha nem szabad kihagyni a számításból). A Határátkelő kifejezetten külföldi álláskeresésre kifejlesztett aloldala szerint például a németországi Grube-ba keresnek azonnali kezdéssel hosszútávra munkavállalót.

Elvárás az erős kommunikációképes német nyelvtudás (középszint), 1-2 év tapasztalat bolti eladóként, tapasztalat kasszázásban, önálló munkavégzés, B kategóriás jogosítvány + előny: saját autó munkába járáshoz (kb. 10 km a szállás a pékségtől).

Amit nyújtanak, az hosszútávú munkalehetőség, német munkaszerződés (biztosítás, bejelentés). A fizetés bruttó 10-12 euró/óra (H-Szo) heti 38,5 munkaóra. Szállást a munkáltató biztosít havi 210 euróért.

Német pékségbe, Hannover környékére is lehet menni dolgozni pék / cukrász végzettséggel, kell némi tapasztalat és természetesen német nyelvtudás. Azonnali kezdés 600 ezer forintnyi fizetéssel.

Ausztria egyik legnagyobb péküzemébe is keresnek pékeket és cukrászokat, igaz, magyar bejelentéssel, de havi nettó 1750-1850 közötti fizetéssel + 13. és 14. havi bér és ingyenes szállással.

Nővér fizetés külföldön és Magyarországon

(Fotó: pixabay.com/skeeze)

Share.

About Author

Leave A Reply