Parkolóhely egy lakás áráért

0

Azt eddig is tudtuk, hogy Hongkong nagyon visszafogottan fogalmazva sem olcsó hely. Azon azonban még a helyiek is ledöbbentek, amikor bődületes rekordot döntve a minap kiderült, mennyit kell fizetni egyetlen parkolóhelyért.

Az rendben van, hogy az eredetileg is drága Hongkong előkelő negyedében drága a parkolás, ezen nem csak a rutinos helyiek, de még mi sem lepődünk meg. Csakhogy a havi 10 ezer helyi dolláros (ez amerikaiban 1275, forintban 325 ezer) bérleti díj még az ázsiai nagyvárosban is kiverte a biztosítékot.

Szívesen kipróbálnád magad külföldön? Válogass több száz állásajánlat közül!

A helyszín a Kowloon negyed, azon belül is a Ho Man Tin lakókörzet. A nem kicsi, 572 lakásos egységhez 370 parkolóhely tartozik, így nem csoda, hogy az árak az egekben vannak.

„Soha ilyen drága még nem volt egy parkolóhely Hongkongban. Ugyanitt az első lakók tavalyi beköltözésekor 8000 hongkongi dollár volt egy hely, azaz egy éven belül 25 százalékkal kell többet fizetni” – mondta egy helyi ingatlanos.

Hongkong egyébként is hírhedt a brutális ingatlanárakról, tavaly novemberben például két lakásért fizettek egy luxuslakóparkban 149 millió amerikai dollárt.

Eladó Milla Jovovich háza

Share.

About Author

Leave A Reply