A Pappa Pia sztárja határátkelésről, sikerről

0

Ostorházi Bernadettnek nem csak a neve különleges, hanem az egész élete. A színésznő 2014-ben végzett a Színművészeti Egyetemen, hogy rögtön jöjjön is a szakmai siker az Irtás című darabban nyújtott alakításáért. Ő mégis Londont választotta, ahonnan időnként hazajár Magyarországra, most éppen azért, hogy a Pappa Pia (rémes című) magyar film főszerepét eljátssza.

Minket persze elsősorban az érdekelt az Indexszel készített interjúban, hogy miért dönt valaki úgy az első nagy siker kellős közepén, hogy Londonba költözik?

„Egy idő után azt éreztem, nem érnek új impulzusok, és elkezdtem olyannak látni a színészetet, mint bármilyen átlagos munkát. (…) Én sosem akartam minden áron ezt a szakmát: ez volt életem álma, továbbra is ezt akarom csinálni, de ha éppen nem jó, akkor egy kicsit kiszállok” – mondta, elismerve, hogy azért arra az időre sem szállt ki teljesen, amíg az első hat hónapban nyelvet tanult és munkát keresett.

És hogy miért pont Angliára esett a választása? „Mindig meg akartam tanulni szinte anyanyelvi szinten angolul, a színészettől függetlenül is: érteni akartam a nyelvet, amin a kedvenc filmjeim elhangoznak”.

Mindemellett szerette volna megmutatni magát az angolszász piacon is, ezért keményen el kezdett nyelvet tanulni és akcentust levetkőzni.

„Úgy mentem ki Angliába, hogy bár értettem, nem beszéltem angolul, ma pedig, két évvel később már folyékonyan beszélek, és az akcentusomról már csak azt tudják megmondani, hogy van, de azt nem, milyen. Folyamatosan dolgozom rajta, napi legalább két órát ezzel töltök; ez egyszer majd csak elér valamit. Élvezem, hogy minden nap, még a legkisebb dolgokban is újabb és újabb kihívásokkal találkozom, mert így legalább biztosan nem unom meg” – érvelt.

Te is kipróbálnád Angliát? Keress állást hozzá a Határátkelőn!

Ostorházi Bernadett azt mondta, azért döntött London mellett, mert „így ha kiderül, hogy ez az egész egy nagy hülyeség volt, még mindig vissza tudok jönni”.

„Ha lennének hollywoodi terveim – és ez még nem kizárt –, azt szeretném, hogy addigra már legyenek a hátam mögött angol nyelvű filmek. És Londonban egyszerűbb fenntartani az életet. Az időjárást meg már megszoktam – én, aki ki nem állhatom az esőt, nem bírom a hideget, a legjobb helyet választottam” – tette hozzá.

Nem a semmibe költözött ki, hiszen a párjával egy ideig a barátaiknál laktak, és az első időszak különben sem volt könnyű: „munkaajánlatom nem volt, és az első hónapban nem is kerestem: sokkot kaptam. Az első hetet egy takaró alatt töltöttem: az itteni negyven fokból tizenhét fokba értünk ki, és különben is kétségbe estem, hogy mi lesz. De aztán az első próbálkozásra kaptam munkát”.

Persze ez a munka nem színészi volt: egy japán étteremben lett felszolgáló.

„Mindig is tiszta volt számomra, hogy ha karriert akarok csinálni, ahhoz életben kell tartanom magamat, ehhez pedig pénz kell, és ha nem beszélem jól a nyelvet, képesítés nélkül ilyesmikre számíthatok. És legalább egy picit feljebbről tudtam kezdeni a mosogatásnál” – mesélte.

Most egyelőre kétlaki életet él, amikor olyan szerepajánlata van, ami érdekli, akkor hazarepül, más kérdés, hogy ezzel legjobb esetben is nullszaldósra tudja kihozni az egyenleget.

Azt soha nem érezte, hogy haza akarna költözni, viszont szeretné megvalósítani az átjárhatóságot Amerika, Anglia és Magyarország között, ami még szerinte sem túl reális, szemben egy nagyobb angol bázis kialakításával.

(Fotó: bernadettostorhazi.hu)

Share.

About Author

Leave A Reply