Özönlenek a magyarok Ausztriába

10

Az osztrák statisztikai hivatal adatai szerint jócskán megugrott a külföldiek száma az egy évvel korábbihoz képest Ausztriában. A legnagyobb növekedést produkálók közül az első három helyen nem uniós tagállam polgárai állnak, utána viszont…

2015 január elsejéhez képest idén év elején az unión kívüli, azaz harmadik országbéli állampolgárok száma ugrott meg a legjobban. Az élen az Osztrák Statisztikai Hivatal adatai szerint a szírek állnak, az ő számuk több mint 22 ezer fővel nőtt 2015-ben. (Más kérdés, hogy ezzel együtt is kevesebben vannak a maguk 33 ezer főjével, mint mondjuk a szlovákok.)

A második helyen az afgánok állnak (+ 18 800 ember), a harmadikon pedig az irakiak (+ 10 ezer fő), amivel nagyjából mindent el is mondtunk a menekültválságról – más kérdés, hogy még összesen is alig vannak többen, mint 80 ezren, ami megfelel a negyedik helyen álló románok számának.

Romániából ugyanis 9500-zal több ember érkezett tavaly, mint egy évvel korábban. Ami nekünk igazán érdekes, hogy az ötödik helyen mi, magyarok következünk 8600 fős emelkedéssel – így már több mint 63 500 magyar él Ausztriában, és ez csak a teljesen hivatalos adat.

A negyedik helyen a németek állnak szinte pontosan 6000 fős emelkedéssel (ők egyébként összesen 176 500-an vannak, míg az ötödik Horvátország (+ 3800 fő, összesen 70 200 ember).

(Fotó: flickr.com/Clay Gilliland)

Ismét gyorsulóban az elvándorlás Ausztriába

Share.

About Author