Özönlenek a magyarok Ausztriába

0

A magyarok létszáma nőtt a legjobban a szomszédban dolgozó külföldiek között – miközben például a románok és a lengyelek közül egyre többen mennek haza vagy másik országba.

Egy év alatt több mint hatezerrel több magyar kapott munkát kapott Ausztriában. A helyi társadalombiztosítási szövetség (Hauptverband) adatai szerint ugyanis tavaly év végén 94 458 magyar állampolgár dolgozott hivatalosan az országban. Ez 4304 fővel több, mint novemberben, és 6136 fővel több, mint egy évvel korábban.

Mindkét időszakban a magyarok száma nőtt a leginkább a statisztikába felvett országok esetében. Mindez akkor különösen érdekes, ha figyelembe vesszük, hogy a románok, lengyelek (de a törökök és a délszlávok) száma is csökkent.

TE IS MENNÉL AUSZTRIÁBA? VÁLOGASS EGY CSOMÓ ÁLLÁSLEHETŐSÉG KÖZÜL ITT!

Ha már a változások: több német, holland, szlovák és horvát dolgozik viszont Ausztriában, mint egy évvel korábban – írta a Privátbankár.

Azt sem szabad elfelejteni (különösen a november – december viszonylatában –, hogy Ausztriában nagyon komolyan megdobja a foglalkoztatást a téli idegenforgalmi szezon (persze a nyári is…), azaz ilyenkor megugrik az alkalmazottak száma.

Az osztrák munkaerőpiaccal nincs sok gond, egy év alatt (december-december alapon) 79 300 fővel nőtt az alkalmazottak száma, ezen belül a külföldi állampolgároknak 50 750 állás jutott.

A magyar kormány feljelentette Ausztriát

Share.

About Author

Leave A Reply