Ötven fölött nekivágni a holland kalandnak

0

Vanda 52 éves, aminek csak azért van jelentősége, mert ötven évesen ment férjhez egy holland férfihoz, és költözött az országba. Tapasztalatairól a Nők külföldön oldalnak mesélt.

„Nehezen küzdök meg (…) a felháborodásommal, amit a jóléti állam eszméletlen pazarló ellátó rendszere vált ki belőlem, valamint bosszant a gyerekuralom, a minden elvárás, norma nélküli gyerektartás (merthogy nevelés nincs). Meg kell küzdenem a különböző értékrenddel, mentalitással, temperamentummal, időjárással, de ezek jól-rosszul kezelhetők.

Úgy érzem, jól sikerült beilleszkednem, köszönhető ez férjemnek és baráti körének, akik ebben partnerek. Teljes egészében és az első pillanattól elfogadták a nagyon más személyiségemet, hátteremet, múltamat, talán meg is szerettek. Az elfogadásban a hollandok tényleg nagyon jók amúgy is.

Mivel „csak” házasodtam”, az életkorom inkább előnyömre válik, én nem akarok sem megváltozni, sem megfelelni, tudom, mit akarok, kialakult értékrendem van stb. Itt egyébként nincs öreg ember. Nincs ilyen kategória. 40 fölött, sőt 60-70 fölött is ugyanúgy élnek, mint bárki más, tény, hogy minden lehetőségük megvan erre.”

A teljes interjút további érdekes részletekkel ide kattintva olvashatjátok el.

Külföldre mennél dolgozni? Már kint élsz, de munkát keresel? Válogass közel ezer (1000!!) álláshirdetés közül a Határátkelőn! Ha kifejezetten hollandiai munka érdekel, akkor itt találsz rengeteg ajánlatot!

Share.

About Author

Leave A Reply