Öt dolog, ami hiányzik Magyarországról

0

Akár bevallja magának az ember, akár nem, azért külföldre költözve (még ha csak évente pár hónapra is) mindig akad valami, vagy valaki, aki hiányzik Magyarországról. Így járt ezzel Bence is, aki a szokásos évi pár hónapját éli Olaszországban.

„Annyira szép itt minden (főleg nyáron), hogy egész életem végéig el tudnám nézegetni ezt a kilátást, ezt a hegyes-tavas-pálmafás-virágzó-burjánzó vidéket, de ettől még egy pár dolog kifejezetten hiányzik Magyarországról, most, hogy már egy bő hónap eltelt azóta, hogy elindultam Budapestről.

1. Hiányzik a pezsgés

Itt a tóparton egyszerűen nem történik semmi, maximum az, hogy a Torinóból idelátogató haverjainkkal nem itthon isszuk meg az aznapi egy darab italt, hanem beülünk valahova, és csodálkozunk, hogy milyen zöldekkel dekorálják ki a frissítőnket.

2. Hiányzik a barátaim fele

Nagy előnye az ingázva töltött életnek, hogy minden negatívumot könnyebb elviselni, mert az ember arra gondol, hogy pár nap/hét múlva úgyis elutazom. Nagy hátránya az ingázva töltött életnek, hogy az ember mindig távol van a számára fontos emberek felétől.

Amikor Magyarországon vagyok, a családom, baráti köröm olasz fele hiányzik, most viszont azok az otthoniak hiányoznak egyre jobban, akikkel májusban-június elején volt utoljára esélyem találkozni. Ráadásul a nagy balatoni rokontalálkozóról is lemaradtam most.

3. Hiányoznak a sütik

Nem mintha itt ne lennének csudálatos édességek, de pont klasszikus, sütőben sült, tésztából álló sütik nem nagyon vannak. Kétségbeesésemben szombaton megpróbáltam megcsinálni nagymamám egyik régi receptjét (a zongorabillentyű nevű diós szeletről van szó), borzasztóan elbénáztam, annyira ramatyul néz ki, hogy az már a gusztustalanba hajlik.

4. Hiányzik a páramentesség

Sokszor Magyarországon is panaszkodik az ember a fülledtségre, hát én itt jöttem rá, hogy nekem fogalmam sem volt addig a fülledtségről, amíg az Alpok lábaihoz nem költöztem.

Itt folyamatosan olyan magas a páratartalom, ami Magyarországra nagyon ritkán jellemző. Tegnap kifejezetten rossz idő volt, de délben borult égnél is izzadtunk egy helyben ülve, pedig csak 26 fok volt.

5. Hiányzik a színház

Nagyon szeretem a színházat. Csomószor próbálkoztam Olaszországban egy-egy előadással, de csak ripacskodást láttam Torinó és Milánó nagy és alternatív színházaiban is, a tengerparti színházfesztiválon szintén. Szóval jó ideje már nem próbálkozom az olasz színházzal, és pár hét után mindig alig várom már, hogy Budapesten beülhessek valami épkézláb előadásra.”

A teljes írást a Velveten olvashatjátok el.

(Fotó: instagram.com/velvethu)

Share.

About Author

Leave A Reply