Osztrák kórházban: magyar orvos, de nem magyar színvonal

0

Sok szempontból jellemző Zsolt most következő története, melyben nem csak az osztrák egészségügy gyorsaságáról és színvonaláról ír, de az is kiderül, hogy végül magyar orvoshoz került…

„Hol kaphatsz gyorsabb ellátást, Magyarországon vagy Ausztriában? Biztosan többször felmerült már ez a kérdés, de most magam is megtapasztaltam és most meg is osztanám a tapasztalataimat.

Az eset a vakbélgyulladásom története, amit az elejétől kezdve igyekszek leírni. Kezdődött mindez másfél hete. Fájt mindenem, hátam, hasam stb. De semmi gyanús.

Mégis dolgoztam, mert nem gondoltam, hogy nagy baj lenne. Aztán egy nap mégis elmentem az orvoshoz és kiderült a baj. Vakbél. Mindezt egy háziorvos állapított meg úgy, hogy a rendelőben már vett vért, ultrahangot csinált.

Az eredményekre 1 órát kellett várnom vizsgálatokkal együtt, nem beszélve a kedvességről, a higgadtságról, amivel körbevettek. A 60 km-re lévő kórházba is sikerült minden komolyabb fennakadás nélkül eljutni. Taxit hívtak, amit a tb fizetett.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Gyakorlatilag kb. fél 9-kor érkeztem a háziorvoshoz és valamivel több, mint két órával később, 11 órakor már kórházban voltam, ahol az adategyeztetés után már látták a rendszerben a háziorvos által felállított diagnózist és eredményeket – vér, ultrahang.

A bregenzi megyei kórházban is minden nagyon gyorsan zajlott. Újabb vizsgálatok, vér, ultrahang, stb. és megvolt a döntés: operáció.

Ami viszont nagyon meglepett az az, hogy egy magyar orvoshoz kerültem. Ez nagyon jó volt és megnyugtatott. A műtétre nagyon gyorsan sor került. Az ellátás, a kezelés annyira jó volt, hogy érezhető volt, ez nem magyar kórház.

Tisztaság volt, rend és nyugalom. Mindenki segítőkész volt, ami nagyon jó volt. Naponta tiszta pohár járt minden betegnek, naponta friss napilap, TV minden ágyhoz.

Gyakorlatilag amit egy beteg elvárhat, itt megkapja. Ezért ha újra beteg lennék, csak az osztrák egészségügyi ellátás az, ami szóba kerülhet.

Már a háziorvosnál minden van, laborvizsgálat, ultrahang, EKG, minden és nem kell újabb és újabb helyre menni. Az orvos nem utalgat egy másik szakrendelőbe. Egy helyen van minden. A kórház pedig szintén szuper volt.”

Mit tanulhatna a magyar az osztrák egészségügytől?

Share.

About Author

Leave A Reply