Összeomolhat a brit egészségügy, ha nem lesz újabb népszavazás

0

Tony Blair volt kormányfő nem nyugszik, immár nem először állt elő azzal a véleményével, hogy jogot kellene adni a brit választóknak arra, hogy „újragondolják” a brit EU-tagság megszűnéséről hozott népszavazási döntést.

Tony Blair mindezt azzal indokolta, hogy a referendum idején még senki nem tudta, hogy mivel jár a kilépés az Európai Unióból. Az 1997 és 2007 között miniszterelnökként az országot vezető politikus a BBC-nek azt mondta, a Brexit-folyamat nagyon megnehezíti az Egyesült Királyság előtt álló valódi kihívások kezelését.

A volt munkáspárti kormányfő az állami egészségügyi ellátó szolgálat (NHS) működési problémáit hozta fel példaként, melynek olyan rossz a helyzet, hogy Theresa May konzervatív miniszterelnök kénytelen volt elnézést kérni, amiért az ünnepi időszakban egyes kórházak sürgősségi osztályainak bejáratánál 12-15 mentőautó várakozott órákat, mire a beszállított betegeket az osztályok fogadni tudták.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Tony Blair szerint amint tisztázódnak az Egyesült Királyság és az Európai Unió Brexit utáni viszonyának részletei, jogot kell adni a brit választóknak arra, hogy véleményt mondjanak a kilépésről.

Az egyik legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a Survation minap ismertetett vizsgálata szerint a britek 50 százaléka szeretné, ha népszavazás döntene a majdani végleges megállapodásról. Az újabb referendumot a válaszadók 34 százaléka ellenezte.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

(Fotó: pixabay.com/inspiri)

Share.

About Author

Leave A Reply