Orvosok, akik Angliában nem, itthon simán dolgozhatnak

0

Az ember azt gondolná, hogy ha az Európai Unió egyik tagállamában súlyos szakmai hibát követ el mondjuk egy orvos, akkor az egy másik országban is kihat a praktizálására. Nos, a helyzet messze nem így van.

Olyannyira nem, hogy olyan magyar fogorvosok, akiket Nagy-Britanniában súlyos szakmai hibák vagy mulasztások miatt felfüggesztettek, vagy akár véglegesen eltiltottak a foglalkozásuk gyakorlásától, simán dolgozhatnak (mi több: taníthatnak!) Magyarországon.

Mutass be a Brexitnek! Válogass angliai álláslehetőségek közül!

A Magyar Idők szúrta ki a dolgot, nem is egy, hanem mintegy tucatnyi esetben. Mire kell gondolni? Nos, a szigetországban olyan mulasztások miatt hoztak elmarasztaló ítéleteket magyar fogorvosok ellen, mint például nem megfelelően előkészített implantátumok, el nem végzett vagy rosszul értelmezett röntgenfelvételek, gyenge minőségű, emiatt fájdalmat és hosszadalmas utókezelést igénylő fogpótlások, illetve szakmai, magatartási szabályok be nem tartása.

A brit Általános Fogorvosi Tanács (General Dental Council – GDC) honlapján jelenleg majdnem egy tucat magyar név szerepel, az elkövetett vétségek, illetve a mulasztások miatt többségüknek fél-egy évre felfüggesztették a kinti kamarai tagságát, ez idő alatt nem dolgozhatnak fogorvosként, de volt, akit azonnali hatállyal töröltek a kamarai nyilvántartásból – írta a lap.

A Magyar Idők talált több olyan, a brit kamarából kizárt fogorvost, aki Magyarországon továbbra is praktizál, sőt azzal hirdeti magát, hogy a GDC tagja is, és az interneten fellelhető információk szerint a Nagy-Britanniában felfüggesztett vagy az ottani kamarából kizárt fogorvosok többsége továbbra is dolgozik Magyarországon.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

(Fotó: pixabay.com/oswaldoruiz)

Share.

About Author

Leave A Reply