Őrült összegért eladó az utolsó Leica M3

0

A legendás fényképezőgép bizonyítottan utolsó példányáért nem kevesebb, mint 595 ezer dollárt (alig 164,8 millió forintot) kérnek az eBay-en. Azért ehhez nagy fanatikusnak (vagy komoly befektetőnek) kell lenni.

Kevés híján 600 ezer dollár még akkor sem kevés pénz, ha egy valódi ritkaságért kell kifizetni. Még akkor is sok, ha 2012-ben a nem-prototípus kamerák világrekordere is egy Leica M3 lett.

Akkor a 700001 szériaszámú gépet 1,17 millióért adta el a gyűjteményekbe való kamerák adásvételével foglalkozó Setadel Studios cég. Ez a szériaszám volt a legelső legyártott kamerán és a Leica igazolta, hogy a legutolsó gép szériaszáma 1164865 volt. Most ezt árverezik el.

Gyűjtők körében ez az egyik legkedveltebb klasszikus. A legjobb a keresős (ragefinder) fényképezőgépek között is. 1954-ben mutatták be és kb. 200 ezer darab készült a típusból.

A Setadel Studios azt állítja, a példány kiváló állapotban van, soha nem használták, pont olyan, mint 60 éve, amikor elhagyta a gyárat: „Érezhetjük a textíliát az ezüstkróm felső lemezen, amit soha nem érintettek. A festék még mindig fényes és a csillogása is megmaradt.”

A csomagban a fényképezőgép, a sorozatszáma, a dokumentációja, az eredeti doboz és még a törésgátló kis habgolyók is vannak.

Eladó Steve McQueen legendás Rolexe

(Fotó: ebay.com)

Share.

About Author

Leave A Reply