Őrült botrány lett az apai poénból

0

Amerikában állandó vita a fegyvertartás kérdése, nem csoda, hogy az emberek kifejezetten érzékenyen reagálnak a témához kötődő történésekre, legyen az akár egy vicceskedni próbáló apa posztja.

A 41 éves Jay Feely korábban a profi amerikaifutball-bajnokságban, az NFL-ben szereplő Atlanta Falcons, New York Jets és Arizona Cardinals játékosa is volt (összesen 9 klubban lépett pályára).

Nemrégiben a Twitteren osztott meg egy képet, ahogy a lánya és annak udvarlója között áll fegyverrel a kezében. A képfelirat ez volt: Gyönyörű kislányomnak és udvarlójának kívánom, hogy érezzék jól magukat a bálon! Hashtag: BadBoys.

Talán a túlféltő atya sztereotípiát akarta megjátszani, vagy Will Smith akciófilmjére utalni, de az biztos, hogy nem a fegyvertartásról akart vitát kirobbantani. Pedig ez lett a tweet következménye.

Lássunk pár kommentet!

„Ez hogyan felelős fegyvertartás? Mióta lett a fegyver a morbid humor forrása? Mi a fene van ezzel a csávóval?” (Tracy)

„Ó jaj, az amerikai apák beindították a szezont: tettessük, hogy lelövöm a lányom udvarlóját, hogy a tisztességét megőrizzem!” (Shannon)

„A Stoneman Douglas lövöldözés csak két hónapja volt! De biztos, ami biztos, csináljunk viccet abból, hogy középiskolásokat gyilkolászunk!” (Geraldine)

Mások védeni próbálták és úgy érezték, hogy a reakciók aránytalanok.

„Micsoda belevaló apuka!” (Adam)

„A Bad Boys 2 film egyik jelenetére utal. A gyerekek tudják, hogy ez csak vicc, senkire sem fogja rá a fegyvert és alig látszik a képen. Biztos vagyok abban, hogy ez csak egy ’lányom és pasija velem’ típusú kép. Nem kell így felfújni.” (Mike)

A szerencsétlen képet posztoló Jay apja (aki egyébként edző) is beleszólt a vitába, megpróbálva lecsillapítani a kedélyeket: „Hé, nem vagyok a fegyverek nagy barátja, de van, amikor egyszerűen állást kell foglalni. Ebben az esetben ez az egész csak vicc. Ez a két gyerek régóta együtt jár és teljesen megbízunk bennük.”

Aztán persze reagált maga Jay Feely is, megpróbálva elmagyarázni, hogy a fotó tényleg csak vicc volt, a nevezetes jelenetet retweetelte a Bad Boys 2-ből.

A nem túl jól elsült poén ráadásul kifejezetten szerencsétlen időpontban került ki a netre, éppen a Columbine-mészárlás évfordulója után egy nappal. Columbine városának azonos nevű középiskolájában 1999. április 20-án két diák kezdett fegyveres ámokfutásba, melynek során 12 diákot és egy tanárt lőttek agyon, és megsebesítettek 21 embert, hogy végül önmagukkal is végezzenek.

Az egyetemista és a szexmunka

Share.

About Author

Leave A Reply