Őrületes pénzek mozognak a külföldi munkákkal

0

Időről időre megjelennek adatok, mekkora összeget utalnak haza a határátkelők. Most nem a magyarokról, hanem a lengyelekről lesz szó, ezzel együtt is nagyon érdekesek a számok, érdemes vetni rájuk egy pillantást. Különösen, hogy náluk egyre több a vendégmunkás is, akik szintén utalnak pénzt, csak éppen haza.

A Lengyelországban dolgozó külföldiek az idei év második negyedében rekordösszeget, 3,3 milliárd zlotyt utaltak az országon kívülre – idézte a központi bank adatait a gazeta.pl. Ugyanakkor a külföldön dolgozó lengyelek 3,9 milliárd zlotyt utaltak haza.

A 3,3 milliárd zlotys átutalás 600 millióval több, mint egy negyedévvel korábban és 1,1 milliárddal, mint tavaly. Nem meglepő, hogy ennek legnagyobb része (pontosan hárommilliárd zloty) ukrajnai bankszámlákon landolt, hiszen a lengyeleknél dolgozó vendégmunkások túlnyomó többsége ukrán – csak az idei év második felében 446 ezer munkavállalási kérelem futott be ukrán polgároktól a lengyel hatóságokhoz.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

A Financial Times (FT) arról számolt be, hogy sok olyan lengyel, aki Nagy Britanniában tanult és szerzett szakmai tapasztalatot, úgy határozott, hogy hazautazik. Jó néhányan már olyan cégnél dolgoztak, amely a Brexit miatt vagy távozik a szigetországból, vagy felhagy terjeszkedéssel a kelet-közép-európai régióban.

A külföldön élő lengyelek egy részének vonzó lett szülőföldjük gazdasági fejlődése is. Nekik a Nagy-Britanniában szerzett tapasztalat és nyelvtudás nagy előnyt jelent a külföldi munkaadóknál meghirdetett pozíciók megszerzésében.

Ennek köszönhetően, természetesen magasabb fizetésben reménykedhetnek. Ezt a csoportot segíti, hogy Lengyelország vonzó a Brexit miatt költözködő a külföldi cégek szemében – írta a napi.hu.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn! Kattints, találj, költözz!

 

Share.

About Author

Leave A Reply