Őrület, de visszatért a tél

0

Németországban már havazott, ráadásul folytatódhat a májusi tél, az Alpokban akár 20 centi hó is eshet. Olaszország sem marad ki a szórásból.

A németországi Harz hegységben már 700 méter magasan is esett a hó, a hegyeket (nem is annyira) vékony hóréteg borítja. A német meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a front dél felé tart, ami azt jelenti, hogy az Alpokban akár 20 centiméternyi hó is hullhat.

A térségben, ahogy Magyarországon is, megszokott a májusi fagy, de a népi megfigyelések szerint a hideg inkább a hónap közepén, a fagyosszentek napjainál érkezik – jegyezte meg a EuroNews.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!

Egyébként Ausztria középső részétől Tirolon és Vorarlbergen át Svájcig már 400 méter felett havazhat, ebben a magasságban vizes, tapadós hó a valószínű.

A magasabban fekvő salzburgi és tiroli völgyekben, 800-1000 méteres magasságban akár 10-15 cm friss hó is hullhat. Ami még durvább, hogy az osztrák hegyek északi oldalán a helyi meteorológiai intézet becslése szerint 50-80 cm is hullhat hétfő reggelig.

Olaszországban Az ismertebb és magasabban fekvő településeken (Livigno, Cortina d’Ampezzo vagy Madonna di Campiglio) 15-20 cm friss havat várnak a helyi meteorológusok – írta a sielok.hu.

Kanadai téli humor

Share.

About Author

Leave A Reply