Őrület, de Ausztriában már havazott!

0

Miközben Magyarországon pár napja még a Balatonban lehetett fürdeni, a szomszédos Ausztria hegyeiben (és Olaszország egy részén) már leesett az első hó.

Az Innsbruckhoz közeli Kühtaiban a havazás azért még a sokat látott helyieket is meglepte, olyannyira, hogy még a tehenek is az alpesi legelőkön maradtak, 30 centis hóban gázolnak az állatok.

A korainak számító télies idő azonban nem ijesztette meg a helyieket, a hét második felére felmelegedés várható, pénteken újra 16 fok lesz, ami nem ad túl sok esélyt a hétfőn hajnalban leesett hónak – írta a EuroNews.

Deep freeze on Marmolada, the Dolomites, north Italy at 3270 m elevation. September 8th. Report: Carlo Budel

Közzétette: Severe Weather Europe – 2019. szeptember 9., hétfő

Addig viszont a legmagasabb osztrák Alpok csúcsain akár 75 cm-es hóvastagság is összegyűlhet a napokban. A svájci, olasz és francia hegyekben, 2200 méter felett a 30 cm-t érheti el a friss hómennyiség.

A havazás vasárnap kezdődött az Alpok nyugati és északnyugati részén, eleinte körülbelül 2500 méter felett esett hó, majd a 2000 méternél magasabb hegyek is elkezdtek kifehéredni. Ekkorra a hegység északi és középső tájait is elérte a csapadékzóna. A hóhatár ezzel egy időben az Alpok nyugati és északnyugati tájain 1600-1800 m közé csökkent.

Határátkelő Klub!

El tudnád képzelni magad digitális nomádként? Vagy nem tudod elképzelni, de érdekel az életforma? Esetleg csak beszélgetnél egy jót kötetlenül? Gyere el szeptember 24-én kedden 18 órától a Prosit Buda Bistróba a budapesti Móricz Zsigmond körtéren és beszélgess két tapasztalt digitális nomáddal, Vigh Borival és Majsai Richárddal!

További részletek itt!

Share.

About Author

Leave A Reply