Országszerte világhíres

0

Folytatódik az Ausztrália A-tól Z-ig blog szerzőinek körútja, mi pedig lelkesen követjük őket továbbra is. Ezúttal egy egészen érdekes borvidékre invitálnak minket.

„Ausztrália a borok hazája. Ez a mondat úgy 20-30 évvel ezelőtt még elég nevetségesen hangzott volna, mára azonban már teljesen elfogadottá vált világszerte.

Természetesen ez is, mint elég sok minden Ausztráliában, nagy mértékben az európai (elsősorban olasz és francia) bevándorlóknak köszönhető, akik szépen hozták magukkal a borkultúrát és a hozzáértést az őshazájukból.

Mindezek tetejében az ausztrál borászati szabályozások sokkal lazábbak voltak, mint Európában, így lehetőség adódott a kísérletezgetésekre, különböző módszerek kipróbálására, amiket odahaza tuti azonnali kitagadás kísért volna a bortermelők köréből.

Nyilván nem mindegyik metódus lett sikeres, lettek zsákutcák szép számmal, azonban némelyiket végül elég jó eredmény koronázta, és cserébe remek borok kezdtek el születni Ausztráliában is.

Minden államnak megvannak a maga kis kedvenc borvidékei és természetesen mindenki a sajátjára esküszik. Ettől függetlenül azért van egy hallgatólagos konszenzus a valóban legjobbakról.

Az egyik, amely mára már világszinten is nevet szerzett magának, az a Nyugat-Ausztráliában fekvő Margaret River. Elhelyezkedése egyszerűen tökéletes.

Gyönyörű eukaliptusz erdők szegélyezik a borvidékeket, az Indiai-óceán pedig kevesebb, mint 100 km-re fekszik tőlük, úgyhogy ha egy kis borozás után csobbanni kíván az ember az óceánban, a helyiek szerint ez minden különösebb probléma nélkül megvalósítható.

Hacsak az óceánban megtalálható cápákat nem tekintjük problémának. Szerintünk az, a szörfösök szerint nem. (…)

Sajnos nem volt elég időnk (és pénzünk) végiglátogatni Margaret River környékének összes nevezetességét, úgyhogy ezt a helyet már be is raktuk a „amikor dollármilliomosok leszünk, mindenképpen visszajönni” mappába.”

Ha valakit a teljes poszt (és főleg jó sok kép!) érdekel, az ne hagyja ki az eredeti bejegyzést!

Share.

About Author

Leave A Reply