Oroszlánkölykök a hátsó udvarból

0

Szokatlan ügyben kellett döntenie az önkormányzatnak: a szomszédok tiltakozása ellenére megtarthatta a két nagymacskát egy brit férfi.

Az igazi brit kert jellemzői: a szépen gondozott pázsit, a faasztalok- és székek, valamint rengeteg virágágyás. Egy csendes nottinghamshire-i falucskában, Strelley-ben azonban a madárcsiripelést és méhek döngicsélését váratlan hang zavarja meg – két oroszlánkölyök üvöltése.

Az állatbarát Reece Oliver ugyanis engedélyt kapott egy 400 négyzetméteres hely elkerítésére a kertjében, ahol a két héthónapos oroszlánt, Rockyt és Rorát tartja. A szomszédok persze tiltakoznak.

A 28 éves férfi a két kölyköt egy csehországi cirkuszból mentette meg februárban. Az elkerített részen helyezte el őket, de arra csak később kért engedélyt – vagyis az állatok lakhelye szabálytalanul épült.

A férfinak arra van engedélye, hogy nagymacskákat tartson, és tapasztalt is ebben, van már egy Rogue névre hallgató pumája is. A legújabb jövevényeket azonban 14 szomszéd kifogásolta. Arra hivatkoznak, hogy a ketrec túl közel van az úthoz és a ragadozók veszélyt jelentenek a falu lakóira, a lovakra és a háziállatokra.

Oliver azzal érvelt, hogy a két állat elhelyezése veszélybe kerülne, ha nem neki adnának igazat. Végül is elfogadták ezt az indoklást, valamint a helyi önkormányzat kimondta, a ketrec csak korlátozott hatással van a látképre.

„Tizenhat éve vagyok tagja a bizottságnak, de ez a legszokatlanabb ügy, amivel találkoztam, és az országban sem hallott senki hasonlóról” – mondta a tervezési testület elnöke, David Watts.

Oliver a döntés után arról beszélt, hogy szíve majd kiugrott a helyéről, annyira izgult, és attól félt, elveszítheti az állatokat.

„Ez a legjobb érzés, ez a legjobb eredmény. Imádom ezeket az állatokat, olyan, mintha a gyerekeim lennének” – tette hozzá a férfi, aki jelezte, hogy nem akar állatkertet a kertjéből.

Olivernek nem ez az első nagy nyilvánosságot kapó cselekedete. Januárban két pingvint vett a neten, de kiderült, hogy Pablót és Pennyt ellopták egy állatkertből. Amint erre rájött, maga értesítette a rendőröket.

A hot dog regényes sikertörténete

(Fotó: swns.com/Talvinder Chohan)

Share.

About Author

Leave A Reply