Orbán Nyugatról Magyarországra özönlő munkavállalókat jövendöl

0

A magyar miniszterelnök a romániai forradalom temesvári kitörésének 30. évfordulója alkalmából vázolta fel azt a jövőképet, melyben szerinte az okoz majd fejtörést, hogy Magyarország és a régió mit kezdjen a Nyugat-Európából jelentkező munkavállalókkal.

Harminc éve ilyenkor csodálatos napok zajlottak előbb Temesváron, majd egész Romániában, ahol forradalom buktatta meg Nicolae Ceaușescu kommunista diktátort.

A forradalom kitörésének kerek évfordulója alkalmából Temesvárott rendeztek gálaestet, melyen felszólalt Orbán Viktor is. A magyar miniszterelnök egyebek mellett feltette a kérdést, hogy a közös múlt után van-e közös jövője a két országnak.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

„Nagyszerű esélyt látok arra, hogy a jövőben románoknak és a magyaroknak közös céljaik lehessenek” – adta a nem túl meglepő választ, hozzátéve, Magyarország készen áll arra, hogy szomszédaival együtt felépítsen egy új Közép-Európát.

„Olyan Közép-Európát, ami nem csak beszállítója a nyugati gazdaságoknak, hanem a világ egyik legsikeresebb és legversenyképesebb térsége is. (…) Ahol mindenkinek van munkája, ahová visszatérnek a munkásaink, ahol az okoz majd fejtörést, hogy mit kezdjünk a Nyugat-Európából jelentkező munkavállalókkal. Ha összefogunk, ha együttműködünk, akkor lehetségessé válik” – fogalmazott Orbán Viktor.

Így.

(Fotó: Benko Vivien Cher/Miniszterelnöki Sajtóiroda)

Share.

About Author

Leave A Reply