Orbán: magyart csak magyarral lehet pótolni

0

A magyar miniszterelnök szerint marad a bevándorlásellenes politika, „magyart csak magyarral lehet pótolni”. Orbán Viktor a Magyar Diaszpóra Tanács IX. plenáris ülésén mondta mindezt.

A kormányfő szerint egy fogyatkozó népességű ország nem ringathatja magát abba az illúzióba, hogy meg tudja oldani a népességfogyást saját erőfeszítés nélkül.

Orbán Viktor az MTI szerint kiemelte: Magyarországnak van elegendő ereje ahhoz, hogy ne csak mondja, hanem tegyen is azért, hogy a magyarok szülőföldjükön maradhassanak.

Ezért hirdették meg a felelős szomszédságpolitikát, Magyarország ugyanis abban érdekelt, hogy vele azonos ütemben fejlődjenek szomszédjai, és ennek érdekében közös gazdaságfejlesztési programokat is folytatnak több környező állammal – mondta.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Miközben Orbán Viktor „magyart csak magyarral” pótolna, a napokban kiderült, hogy a Magyarországra érkezett munkavállalók száma 2017-hez képest drasztikusan nőtt: míg két éve a lista első három küldő országából összesen 11 464 munkavállalót regisztráltak harmadik országból, addig tavaly már 34 744-et.

Az Európai Unión kívüli országokból legtöbben (közel 44 ezren) Ukrajnából érkeztek Magyarországra az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság adatai szerint.

A statisztika szerint a második legtöbb engedéllyel (6199) a szerbek rendelkeznek, a harmadik legtöbb dolgozót pedig Kína adja, 2965-öt.

Ázsia legnagyobb országát szinte alig lemaradva Vietnam (2778 fővel) követi, de szép számmal vannak jelen a magyar munkaerőpiacon indiai munkavállalók is (1806).

Ukránok, indiaiak, vietnamiak Magyarországon

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Share.

About Author

Leave A Reply