Orbán: a gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában

6

A magyar miniszterelnök szerint a gazdasági bevándorlás rossz, ezért a hazájukat gazdasági okokból otthagyóknak Magyarország nem tud menedéket nyújtani.

Orbán Viktor szerint a bevándorlásról és az azzal összefüggő kulturális kérdésekről az eddigieknél sokkal nyíltabban, őszintébben, teljes egyenességgel kell beszélni.

Azt is kijelentette, hogy abban reménykedik, a mostani események higgadt, nyugodt elemzése abba az irányba viszi majd el az európai vezetőket és Brüsszelt is, hogy egy szigorú, a bevándorlást korlátozni akaró politika nyerjen polgárjogot Európában.

„A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad úgy tekinteni rá, mintha annak bármi haszna is lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre, ezért a bevándorlást meg kell állítani, ez a magyar álláspont” – szögezte le az állami tévé Híradójának.

Orbán Viktor azt mondta, nyilvánvaló, hogy vannak országok és Magyarország is ezek közé tartozik, amelyek eddig is azt gondolták a bevándorlásról, hogy az rossz dolog. Hangsúlyozta, hogy a valóban politikai okokból, életüket mentve elmenekülőknek „meg kell adni, ami jár, mármint menedéket”, de a gazdasági okból hazájukat otthagyók számára nem tudunk ilyen menedéket nyújtani.

A magyar kormányfő arról is beszélt, hogy Magyarországon az európai állapotokhoz képest csekély számban élnek „tőlünk különböző kulturális háttérrel rendelkező emberek”, de ők megtalálták a számításukat és általában beilleszkedtek.

A most velünk együtt élő kisebbségekkel nincsen probléma és a számuk sem növekszik úgy, hogy „az fejfájást okozzon” – jelentette ki, hozzátéve: „nem akarunk tőlünk különböző, kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező jelentős kisebbséget látni magunk között, Magyarországot szeretnénk Magyarországként megtartani”.

Mindezt a párizsi megemlékezés napján. Gratulálunk.

Share.

About Author

6 hozzászólás

 1. Elefánt a porcelánboltban. Majd ezt követően az OTP-től bérelt magángéppel elröppent Zürichbe, mert neki aztán ott kell lennie a FIFA-gálán, hisz “otthon” nincs dolga, minden a legnagyobb rendben van.
  Tudom, demagóg vagyok.

 2. Olvasva meg hallgatva a nyilatkozatát, az agyvizem nekem is 600 lett. HÜlyeeeeezz??
  Szeretne velem kínlódni, meg vergődni, meg támogatni, segélyezni, csak, maradjak otthon ????
  Kimentem, megoldottam önerőből, nem várom a gondviselést, egy fillérbe nem kerültem a kormánynak, nem kellett rám költeni egy fityinget sem…..Mint sima, egyszerű honpolgár, hogy tudtam volna jobban könnyíten?
  Nekik ez nem egy jó megoldás???? Megkockáztatom, a legkényelmesebb?? Ráadásul, még sokan haza is hozzuk és itthon költjük el ??
  MI a szarról beszél ez az idióta ???

  • Ja és viszafelé , igen, természetesen a jelenlegi gazdasággal persze, hogy nem tudunk lehetőséget biztosítani a gazdasági menekülteknek…..Mert már lassan nekünk sem marad opció, különben a gatyám nem ment volna arrébb 5 métert sem……

   De ezzel nem kéne nagyon dülleszkedni…..Mint egy könnyes vallomás…..Ennél a résznél kell sírva fakadni ..

 3. Jahm, uk-ben levok :

  Hatha valakit erdekel,az RTL Klub Házon Kívül című műsorába keresnek interjúalanyokat, olyanokat, akik gazdasági okokból hagytak el Magyarorszagot. Olyanokat keresnek akik Londonban elnek, es rendszeresen utalnak haza/tamogatjak otthonmaradt csaladtagjaikat. Otthon is forgatnanak a csaladtagokkal, meg itt is. Ha valakit erdekel, keressen meg engem es tovabbitom.

Leave A Reply