Orbán évet értékelt: vajon beszélt a külföldön élő magyarokról?

0

Immár 22. alkalommal értékelte az évet Orbán Viktor. Túl sok konkrétumot nem mondott, kicsit dicsérte Donald Trumpot és Boris Johnsont, kicsit leszólta az Európai Uniót, pontosabban „a brüsszeli elitet”. Vajon jutott egy óra alatt egy mondat a határátkelő magyaroknak?

Egyórás beszédben értékelte az évet a magyar miniszterelnök, volt benne szó Trianonról (100. évforduló), a Fidesz kormányra kerüléséről (10. évforduló), az önbecsülésről (itt jött Donald Trump amerikai elnök és Boris Johnson brit kormányfő pozitív példaként).

Orbán Viktor odaszúrt Brüsszelnek, mondván, Európa nem ott van.

„Európa mi vagyunk, nem kell megfelelnünk a megfáradt brüsszeli elitnek, amely lassan már magából is kiábrándult. Korábban azt hittük, Európa a mi jövőnk, ma már tudjuk, mi vagyunk Európa jövője” – fogalmazott Orbán Viktor.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A magyar miniszterelnök szerint Európát ma egyszerre fenyegeti a klímaválság, a demográfiai hanyatlás és a gazdaság lassulása, ráadásul közben az USA-ban és Kínában nagyobb a növekedés, többet fordítanak innovációra és honvédelemre.

Orbán Viktor ismertette a most elfogadott klímavédelmi akciótervet, ezzel nem untatnánk titeket, lényege, hogy 2030-ra a Magyarországon előállított energia 90 százalékban szén-dioxidmentes lesz, a magyar állam minden újszülött után 10 új fát ültet, 10 év alatt meghatszorozza a naperőművek kapacitását, támogatja az olcsó elektromos autók megjelenését és használatát, 2022-től pedig csak elektromos buszok járhatnak a városi közlekedésben.

A Fidesz elnöke szerint úgy tűnik, mintha Európa ki akarna szállni a versenyből. „Ha nem akarjuk, hogy Európát letolják a pályáról, úgy kell együttműködést létrehozni a tagállamok között, hogy azok egymással is versenyezve a legjobb pályájukat futhassák” – fogalmazott Orbán Viktor.

Aki egyetlen szót sem szólt a határátkelő magyarokról.

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Share.

About Author

Leave A Reply