Orbán: „Én ki fogok állni a külföldön dolgozó magyarokért”

4

Megkezdődött a magyar parlament őszi ülésszaka, melyet szokás szerint Orbán Viktor kormányfő beszéde nyitott meg. Sok mindenről szó volt, egyebek mellett az elvándorlásról is.

Nyilván nem ez volt a legfontosabb téma (volt minden a Sargentini-jelentéstől a határőrizetig), de minket ez érdekel a legjobban.

A témát a Párbeszéd képviselője, Szabó Tímea dobta fel, aki felszólalásában megemlítette, hogy Magyarországról már több százezer ember vándorolt ki 2010 óta.

KÜLFÖLDI MUNKÁK ITT, HOGY ÉRTED IS KIÁLLHASSON A KORMÁNYFŐ

“Ki az áruló, miniszterelnök úr?” – tette fel a kérdést az ellenzéki politikus, nem csak ebben az ügyben, de az MTA kutatóintézeteinek megszüntetéséről vagy Tiborcz István meggazdagodásáról beszélve.

Válaszában a magyar miniszterelnök annyit mondott, nem érti, miért beszélnek az ellenzékiek a külföldi munkavállalásról valamilyen negatív dologként, amikor ez volt az uniós csatlakozás egyik célja.

„Én ki fogok állni értük” – jelentette ki Orbán Viktor.

„Miért jöttél haza?”

Share.

About Author

4 hozzászólás

 1. Krisztina Molnar on

  Egészen pontosan egy freud-i elszólással azt mondta: én ki fogok állni, …ellenük! Kérem, hallgassuk vissza, lehetne belőle egy jó kis mémet csinálni. megérné. a király ugyanis meztelen. még, ha király volna…

  • nem érdekük, mert akkor megszűnés a “szelep” az igazságtalan rendszeren. És zavargások, felkelés meg forradalom lenne. Pont az, amit már a rendszerváltáskor is leginkább nem akartak (se a kommunista titkosszolgálat, se a CIA) , tehát h kiboruljon a bili. Hogy felelősségre legyenek vonva (az akkor kommunista) párt vezetői a bűneikért. Lásd “ÉK 87” kompakt dezinformáló terv. MSZMP kontrollálta a modellváltást. Sosem volt rendszerváltás. Emberiség elleni bűneikért a párt vezetői sosem lettek felelősségre vonva. (innentől nincsenek rendbe rakva a közügyek Magyarországon).
   Szóval Ma is ugyanígy megy ez.

   A lényeg:
   Sose boruljon ki a bili. (ne legyen felkelés, forradalom.) Sose legyen felelősségrevonás.
   mindig legyen egy “szelep”, ahol a túlnyomás eltávozhat. Ezt ma az uniós tagságunk biztosítja.
   ha nem lennénk az EU ban benne, akkor azonnal felszínre törne minden probléma. Az utcán minden napos lenne a tüntetés, mert mélyen kódolva van minden ember agyában Adaptive behavioral pattern szinten (Piaget, Svájc) hogy a cinkelt játékban Nem veszünk részt! (azok a játékok amikben igazságtalan szabályok szerint kellene játszani, a gyerekek önként nem vesznek részt)
   Ezért lenne forradalom. (ha nem lenne szelep, azaz uniós szabad munkavállalás)
   Ennyi.

 2. “igazságtalan rendszer” alatt értem: ha vállalkozásod van itthon, és a versenytársad a NAV nál csókos (mert hogy a “párt” emberének csókos, aki a NAV egyik adóosztály.vezetője)
  úgy a NAV Nem bünteti a versenytársadat szabálytalan támogatás felvételéért.
  Sőt még oda is adja neki a támogatást! Teljesen szabálytalanul!
  Szóval ez a “piaci verseny magyar módra” egész biztosan nem vezet eredményre hosszú távon.
  (cinkelt a játék. Hosszú távon ki fog szelektálódni, mert mélyen romlott (korrupt) erkölcstelen, igazságtalan. Fenntartása túl költséges, versenyképtelen.
  Ez a modell Szét fog esni.
  Ezt már Jean Piaget is leírta.)

Leave A Reply