Orbán egy szót sem szólt a kivándorlásról

0

Sok mindenről beszélt a magyar miniszterelnök szokásos év eleji évértékelő beszédében, egyetlen dologról viszont egy szót sem ejtett: a külföldön élő és dolgozó, valamint a határátkelést tervező magyarokról.

Orbán Viktor a Várkert Bazárban megtartott szokásos évértékelőjében bejelentett kedvezményes családi hitelt, adómentességet a legalább négy gyermeket nevelő anyáknak, nyugdíjas gyedet és még mindenféle mást (ezekről mondjuk itt olvashatsz részletesebben, ha érdekel), számunkra azonban érdekesebb az, amiről nem szólt.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Miközben ugyanis a miniszterelnök szerint a munkanélküliség egyharmadára, az államadósság 85 százalékról 11 százalékra csökkent, a minimálbér pedig kétszeresére nőtt, és minden nagyszerű, arról nem szólt, mennyi ember ment ugyanezen 9 év alatt külföldre.

„Nekünk nem számok kellenek, hanem magyar gyerekek!” – mondta Orbán Viktor, de arról nem esett szó, hogy mér 2017-ben is a magyar gyerekek 15 százaléka külföldön született a Budapesti Kormányhivatal és a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint.

Ez ugye gyakorlatilag minden hetedik magyar gyerek. A 2017-es statisztikák szerint 2010 óta már több mint 81 ezer gyermek született külföldön, ami megközelíti a magyarországi éves születésszámot.

Már minden hetedik magyar gyerek külföldön születik

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Share.

About Author

Leave A Reply