Öngyógyító Lamborghini

0

A Lamborghini elkészítette a világ első, öngyógyító autóját. A neve Terzo Millennio, érzékeli és nanotechnológiával javítja a repedéseket a törzsön. A szuperautó a Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatóinak és a Lamborghini technológusainak az együttműködésében készült.

Az autógyár vezetője, Stefano Domenicali azt mondta: „Az MIT kutatási részlegével való együttműködésünk rendkívüli lehetőség volt arra, amiben a Lamborghini mindig is jó volt: átírni a szuper sportkocsikra vonatkozó szabályokat.”

„Arra ösztönözzük magunkat, hogy azt, ami ma még lehetetlennek tűnik, azt a holnap mindennapi gyakorlatává tegyük. A Lamborghininek mindig a következő generáció álmait kell valóra váltania” – tette hozzá.

Az elektromos autót a hagyományos akkumulátornál fejlettebb technológia hajtja, van egy energiatároló rendszere, ami több energiát tud tárolni és a töltést is felgyorsítja. Ezek a cellák szénből készülnek, a karosszériaelemekbe simulnak és könnyebbek és kisebbek is, mint a hagyományos akkumulátorok.

Az MIT képviselője, Mircea Dinca professzor szerint ez az együttműködés lehetővé tette az egyetem számára azt, hogy új anyagokkal kísérletezzenek az elektromos energia tárolása területén és új perspektívából közelíthessék meg a saját kutatási területüket is.

Az együttműködést a két intézmény egy évvel ezelőtt írta alá és a harmadik évezredbeli sportautók már most sokat köszönhetnek ennek az együttműködésnek.

A legvégére maradt a lényeg: a sportkocsi minden kerekének saját elektromos motorja van, amely vezetés közben ragyog. Álomszép.

(Fotó: Lamborghini)

Share.

About Author

Leave A Reply