Olimpia a legjobbak szemszögéből

0

Túlzás nélkül állítható, minden idők legsikeresebb téli olimpiáját zárta Magyarország Dél-Koreában, hiszen első alkalommal sikerült aranyérmet szerezni. De mit jelentenek a téli játékok az egyik legsikeresebb nemzet, Norvégia esetében? Ezt mutatta meg a Norvég életünk blog.

„Örök kérdés és büszkeség is egyben, vajon mit jelent ez nemzeti szinten? Mit? A nyári olimpiák büszke hírei között szokott megjelenni, hogy az egy főre jutó olimpiai érmek számában mindig a toppon vagyunk.

Mi a helyzet a norvégokkal? A téli olimpia az ő terepük, így időszerű ezt megnézni. Lesznek meglepetések, annyit elárulok előre is.

Szívesen kipróbálnád magad külföldön? Válogass több száz állásajánlat közül!

Leginkább az éremtáblázat kivesézésével jutunk a megoldás felé. Szóval Norvégia az egy főre jutó érmek számában világelső. Lényegében minden tízezer emberre jut egy érem, duplája a magyarénak, ami szintén hihetetlen kategória. (…)

Persze Norvégia a téli sportokban király, olyan szinten, hogy a téli olimpiák történetében Norvégiának van a legtöbb érme és aranyérme. Ez itt tradíció.

Sportnemzet? Ha nem kifejezetten csak a táblázatokat nézzük, viszont én körbenézek, akkor sem lehet mást mondani. A mozgás itt társadalmi szinten meglévő tevékenység. Szuper!”

A teljes posztot itt találjátok.

A kátrányfagyitól (!) a füstölt lazacig

Share.

About Author

Leave A Reply