Olcsóbb a német falu, mint egyetlen ház

2

A hétvégén elárverezték Alwine-t, a licit nyertese kevesebbet fizetett érte, mint amennyiben mondjuk egy berlini ház kerül. Persze lesz vele dolga bőven, ha szeretné felvirágoztatni.

Az Alwine nevű falucskában már csak 17 ember él, főként nyugdíjasok. A falu mindösszesen tíz házból áll, így nem csoda, hogy a kikiáltási ár 125 ezer euró, azaz kb. 40 millió forint volt.

Az egyetlen licitáló végül a hétvégén telefonon tett ajánlatot, és kevesebb mint öt perc alatt végül 140 ezer euróért szerezte meg a Berlintől délre mintegy kétórányi autóútra lévő falucskát.

Német álláslehetőségek egyetlen kattintásra. Ne hagyd ki!

Az erdőkkel körülvett faluban a házak egy része már összedőlt, a többi felújításra szorul. A polgármester szerint a megmenthető házak felújítása mintegy 2 millió euróba kerülne.

Alwine-t 2000-ben egy testvérpár jelképes összegért, egy márkáért, akkori árfolyamon mintegy 40 forintért vásárolta meg, a hanyatlást azonban nem tudták megállítani. Egyikük halála miatt kellett most elárverezni a települést.

Közel 1000 külföldi álláslehetőség vár a Határátkelőn!

(Fotó: Auktionshaus AG)

Share.

About Author

2 hozzászólás

 1. Herr Géza on

  Kedves HÁ, már megint két összehányt cikk:
  1. 2000.-ben 1 DEM kb. 130 Ft-ot (nem 40-et!) ért hivatalos MNB középárfolyamon…
  2. A „falu“ mellett nem „Európa legrégebbi széntüzelésű hőerőműve”, hanem a legrégebbi brikettgyár üzemelt. Jártam ott még a 80-as években….
  3. A “kettészakadás után Kelet-Németországhoz került” igen vicces, kb. mintha azt mondanád, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia megszűnése után Budapest Magyarországhoz került…. 🙂
  4. Mi a hírben a nagy újság, hogy ebből két cikk is készült? Egy isten háta mögötti, kelet-német lepukkant tanyacsoportot eladtak 140e euróért… Na, sag’ schon. Mindennapos sztori arrafelé.

 2. Herr Géza on

  Inkább azt lehetett volna kiemelni, hogy mekkora marha volt az “egyetlen” licitáló, hiszen saját magát szúrta tökön 15 ezer euróval. Ha ugyanis tényleg az egyetlen volt, akkor vihette volna kikiáltási áron is… 🙂

Leave A Reply