Olaszország rejtett kincse

0

A Colosseumot, Rialtót, a Pitti-palotát vagy a milánói dómot mindenki ismeri, de Olaszország tele van olyan – jelen esetben tényleg – rejtett kincsekkel, amik kevéssé ismertek, de vannak ugyanolyan elképesztőek, mint az előbb felsoroltak, csak egy kis marketing hiányzik nekik – írta az Olaszmamma blog.

„A ligúriai San Fruttuoso-öböl mellett, 15 méter mélyen a tengerfenéken tekint az ég felé a Cristo degli abissi, azaz a mélységek Krisztusa bronzszobra. Az öböl két meseszép kisváros, Portofino és Camogli között fekszik, tehát a szobor nem esik ki túlságosan a turisták által látogatott útvonalaktól, csak hát nincs annyira szem előtt…

Külföldre mennél dolgozni? Már kint élsz, de munkát keresel? Válogass közel ezer (!!!) álláshirdetés közül a Határátkelőn!

A szobor ötlete Duilio Marcant, egy genovai búvár agyában fogant meg, miután barátja, Dario Gonzatti egy merülés során életét vesztette, így helyezték el a szobrot a mélybe 1954. augusztus 29-én.

Guido Galletti szobrászművész alkotása két és fél méter magas, az elkészítéséhez szükséges bronzot érmek, hajóalkatrészek, és harangok összeolvasztásából nyerték. Elhelyezésében az olasz haditengerészet segített. Krisztus az ég felé tekint, karjait a béke jegyében tárja ki.

A mélységek Krisztusa a bátrak számára látogatható, az itt szervezett merülések a ligúr partszakasz leghíresebb kirándulásai, amelyek az évek során meglehetősen felkapottá váltak, hiszen maga a merülés állítólag nem túl megterhelő, viszonylag „sekély” (hát kinek mi) itt a víz, nem szükséges hozzá különösebb felkészülés, csak a helyi erők kísérete kötelező.”

A teljes posztot itt találjátok.

Share.

About Author

Leave A Reply