Nyugdíjasként lettek világutazók

0

Nyolcvan ország, 250 város – mindez öt év alatt, nyugdíjasként. Sajnos a magyarok többsége csak álmodozik arról, amit egy középosztálybeli amerikai pár véghezvitt, miután eladta mindenét.

A 62 éves Debbie és tíz évvel idősebb férje, Michael Seattle-ből vágott neki a világnak öt éve. Mindent felégettek maguk mögött, eladták a házukat, hajójukat, az autókat és nekivágtak a világnak.

Kiszámolták, hogy Airbnb-s szállásokon napi 90 dollárból megvannak és bár saját otthonuk nincs, pénzük akad a bankban – írta a BBC.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Más kérdés persze, hogy mi lesz velük akkor, ha megbetegednek, kórházi kezelésre szorulnak, esetleg egyszer úgy gondolják, belefáradtak az utazgatásba. (A trükk persze az ő esetükben az, hogy indítottak egy oldalt, amin tanácsokat adnak, persze nem mindig ingyen – nem rossz ötlet.)

Persze nincsenek egyedül, egyre többen vannak a nyugdíjas korosztályban (elsősorban persze a fejlett, jómódú nyugati országokban), akik úgy gondolják, a több évtized munka után eljött az ideje a kalandozásnak.

Olyannyira, hogy egyre komolyabb iparág épül a kiszolgálásukra, cégek, tanácsadók segítenek nekik, persze megfelelő díjazás ellenében, célt adva nekik a munka és a gyerekek felnevelése utáni időszakra.

Több tízezer magyar nyugdíjas él külföldön

(Fotó: seniornomads.com)

Share.

About Author

Leave A Reply