Nyugati gondolkodás

0

„Ahogy telik az idő egyre inkább értem az emberek itteni működését, de valójában sosem fogom úgy látni a világot, ahogy a született kanadai látja” – írta a Juharszirup blog szerzője, rögtön kiderül, miért is.

„Kb. minden kanadainak van egy családtagja, aki az USA-ban dolgozik és egymás után jöttek a sztorik, hogy bezzeg az USA-ban egy IT-s mennyit keres.

Az egyik 25 éve a cégnél dolgozó, felettébb senior és tapasztalt kollega mesélte, hogy az unokahúga, aki egyébként 2x éves, most kapott egy állást valami IT start-upnál éves 132 ezer USD bérért úgy, hogy semmi IT-s tapasztalata sincsen. Volt nagy hőzöngés ennek hallatán.

KÖVESS MINKET A YOUTUBE-ON IS!!

Volt a kollegák között egy kedves montreali BSA (Business System Analyist) akivel szintén szóba elegyedtem később. Szóba került, hogy Magyarországról költöztünk Kanadába és erre felteszi nekem a kérdést, hogy mi miért nem az USA-ba költöztünk Kanada helyett. Ott úgy is sokkal jobban a bérek…

Egy pillanatra elgondolkodtam rajta, hogy a kollegának van-e fogalma arról, hogy a világ bármelyik random országából mennyire nehéz az USA-ba legálisan bevándorolni. (…)

Végül nem magyaráztam el ezeket a dolgokat, maradtunk az általánosságoknál. Ebből az esetből is látszik, hogy ahogy telik az idő egyre inkább értem az emberek itteni működését, de valójában sosem fogom úgy látni a világot, ahogy a született kanadai látja.”

A teljes posztot itt találjátok.

Fair play kanadai módra

Share.

About Author

Leave A Reply