Nyolc meglepő dolog Ausztráliáról

0

Ausztrália sokak kedvence (messziről persze könnyű), más kérdés, hogy mivel a Föld másik végén van, rengeteg meglepetést okoz az odalátogatóknak. (Az odaköltözőkről már ne is beszéljünk.) Az I Love Australia blog szedett össze ezek közül húszat, amiből mi kiválogattunk nyolcat.

A távolságok

Könnyű elfelejteni, hogy Ausztrália nem csak az a kis pötty a térkép jobb alsó sarkában, hanem egy hatalmas kontinens. (…) Nem csoda, ha sokan abba a hibába esnek, hogy összecsapják az egész utat, és a legtöbb idejüket utazással töltik. Érdemesebb tehát kiválasztanod azokat a látnivalókat, amik számodra kihagyhatatlanok, és azokra több időt szánni, és nem csak futólag érinteni őket.

A két terület között elterülő nagy „semmi”

Ausztráliában nemcsak a távolság nagy, de masszívan érezhető a határvonal a városi nyüzsgés és a köztes részek érintetlen tájképe között. Ahogy kilépsz a városból, máris a vadonban találod magad az országúton, és szinte nem is látsz semmi mást egészen addig, amíg át nem érsz a következő lakott területre.

Szívesen kalandoznál külföldön, de kellene hozzá egy jó állás? Válogass itt!

Az évszakok

Ha Ausztráliára gondolsz, biztosan az első, ami eszedbe jut, az állandó napsütés és meleg, száraz idő. Ez egy elég gyakori tévhit, mivel senki sem gondol bele, hogy attól, mert Ausztrália a déli féltekén van, még ugyanúgy megtalálhatók a különbségek az évszakok között. (…) Például amikor a déli féltekén nyár van, akkor az időjárás pont optimális Sydney-t meglátogatni, de a Nagy Korallzátonynál inkább esős napok fognak rád várni.

Mekkorák is a kenguruk?

A főleg keleten fellelhető szürke kenguruk sokkal nagyobbak és zömökebb kinézetűek, mint ahogy sok turista elképzeli őket. A vörös kenguruk pedig még nagyobbak, de természetesen ettől még az összes kenguru nagyon cuki, csak vigyázni kell velük, mert erősebbek nálunk.

A wombatok verik a koalákat

Ezek a kis rövidlábú, tömzsi kis állatok egyre népszerűbbek Ausztrália-szerte, nem meglepő hát, hogy 2005-ben a wombatok nem hivatalos ünnepnapjának kiáltották ki október 22-ét.

A céklamánia

Ha Ausztráliában jársz, bármit is rendelsz, cékla nélkül kérd, még akkor is, ha a menün nincs feltüntetve, hogy az étel céklával lenne. Valami furcsa ausztrál beidegződés következtében nem csak hogy elfogadott, de kötelező minden szendvicsbe vagy hamburgerbe hatalmas céklaszeleteket pakolni. Céklát kedvelő utasok előnyben!

A borravaló kérdése

Az ausztrálok senkitől nem várják el, hogy borravalót adjanak, és biztos, hogy nem fognak kinézni, ha anélkül távozol.

Az árak

Ausztráliában tényleg jól lehet élni, és magas az életszínvonal a világ sok országához képest, ám sok turista nem gondol bele, hogy ez alapvetően magas árakat von maga után. Mindenképp nézz utána, hogy milyen árakra számíthatsz, mielőtt kimész, mert magyar viszonylatban lehet, hogy számodra drágának minősülnek kint az áruk és szolgáltatások! Ez azonban egyáltalán ne szegje kedved, bárhova is mész, és bármit veszel igénybe, életed egyik legjobb kalandja lesz!”

A teljes posztot itt találjátok.

A londoni divat sötét oldala

(Fotó: pixabay.com/GoodGuyPaul)

Share.

About Author

Leave A Reply