Nyár a karantén után

0

Magyarországon belül már elég durván nyomul a turizmus (próbáljon meg valaki szállást foglalni most mondjuk a Balatonnál), azonban külföldre utazni még mindig jár némi fejvakarással. Pláne, ha ez a külföld Franciaország, mint Zsófiék esetében.

„Azon szerencsések közé tartozom, akiket “csak” mentálisan döntött romba a kényszerű otthonlét egy első osztályos tanításával és egy bölcsis korú szórakoztatásával és nevelgetésével miközben a férjem home office-ban végezte a munkáját. (…)

Be kell vallanom, hogy keveset tornáztunk, kicsit meghíztunk és a borhűtőnk tartalma is megcsappant. Cecília 11 órás intelmeit és életvezetési tanácsait rendszeresen meghallgattam, mégsem sikerült igazán a javunkra fordítani a kényszerű bezártságot.

Túlélni, beleszokni, és beletanulni viszont sikerült, amit óriási mértékben elősegítettek rendszeres online találkozóink a barátokkal és a családdal. Hálás vagyok nekik és érük!

Nantes-ban anyósomék és a sógoromék két gyerekkel hasonlóan bezárva, de egy nálunk szigorúbb kijárási tilalom alatt töltötték napjaikat. A sógornőm Amszterdamban a magyar helyzethez hasonló körülmények közt (szerintem) egy kicsit jobban érezhette magát, mivel két gyerekükkel a ház mögötti játszótérre rendszeresen kijárhattak, ahol a szomszéd gyerekek is felbukkantak szüleikkel, így nem volt teljes az izoláció és a magány sem a gyerekek, sem a szülők számára.

Az utazási korlátozások és azok folyamatos változásai engem nem kergetnének az őrületbe, ha a családom fele nem francia lenne és számunkra a nyári utazás nem a családi összejövetel szinonimáját jelentené.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Ha az életem hátralévő nyarait a Balaton partján kellene eltöltenem, engem az is a mennyekbe repítene és szívesen barangolok a magyar borvidékeken is.

De itt most nem rólam van szó, hanem arról, hogy a francia nagyszülők egy évben kétszer láthatják az unokáikat, az én gyerekeimet, ezért ha az kútba dől, akkor az azt is jelentheti, hogy egy évig nem találkoznak. Ha most nyáron nem utazhatunk, akkor Félixet 1 és 2 éves kora közt nem fogják látni.

Nem csoda hát, hogy minden követ megmozgatunk azért, hogy elutazhassunk idény nyáron is Nantes-ba és Quiberon-ba, ahova a francia családom összes többi tagja is megy, legalábbis egyelőre úgy fest.

A közvetlen repülőjáratunkat törölte a Transavia, ezért új megoldásokat kellett keresni. A jelenlegi helyzetben viszont a Budapest-Párizs / Párizs-Nantes repülőút ára 2 felnőtt és 2 gyerek számára megközelítőleg 1 millió forintra rúgott volna, így ez az opció értelemszerűen kiesett. Maradt hát a Wizz Air fapadosa Párizsig, ahova vagy anyósom jön értünk kocsival, vagy pedig mi bérelünk autót. (…)

Így állunk most a nyár elébe, és szorongó szívvel figyeljük a hírekben a koronavírus helyzetet és a friss beutazási korlátozásokat Magyarországra.”

Mit mondhatnánk? Szerencsés utat… A teljes bejegyzést itt találjátok.

A franciák és a jó ízlés

Share.

About Author

Leave A Reply