Nyálcsorgatós nyári gyümölcsmustra

0

Ha nyár, akkor gyümölcsszezon, úgyhogy lássunk egy kis ínycsiklandást a Mishpaha blog segítségével. A téma mi más lehetne, mint az izraeli gyümölcskínálat.

„Még itt-ott találni szedret, de ez már vagy másfél hónapja leérett igazából mifelénk. Néhány hete volt sokunk nagy kedvencének, a licsinek a szezonja, ami otthon sem ismeretlen gyümölcs hála a nagy szupermarketek globális gyümölcsbeszerzéseinek.

A kibuc szomszédságában méretes licsi ültetvények vannak, ami elég csábító (az már kevésbé volt ilyen élvezetes, hogy szezonban napokon át automata csősz durrogtatott éjjel-nappal). (…)

Nálunk már javában érik a szőlő, a szomszéd ház mellett van egy elvadult tőke, amin remek nagy fürtökben lóg az édes gyümölcs, arra járunk rá. Ahhoz képest, hogy a játszótér mellett van, rajtunk kívül senki sem szemezget belőle, pedig a boltban aranyáron lehet kapni.

Már készülünk a mangó szezonra, ami ugyancsak jófajta csemege. Ha szerencsénk van, akkor augusztus közepén még belefutunk a család nagy kedvencébe, a „primőr” gránátalmába is – ebből tucatnyi fa nő a kibucban.”

Akit érdekelnek további részletek és képek, az kattintson ide, és olvassa el az eredeti bejegyzést!

Share.

About Author

Leave A Reply