Norvégia egyre vonzóbb, a britek egyre kevésbé

0

Ugyan némi fenntartásokkal kezeljük a hivatalos felméréseket, a lengyel Nemzeti Bank legújabb adatai mégis érdekesek. Ezek szerint ugyanis a Nyugat-Európában dolgozó lengyel vendégmunkások 15 százaléka azt tervezi, hogy visszatér hazájába.

A vizsgálatot a Nagy-Britanniában, Németországban, Hollandiában és Norvégiában élő lengyelek körében végezte a jegybank. A szakértők szerint a rekordalacsony munkanélküliségnek hála a kivándorlás is mérséklődött az olyan hagyományos célországokba, mint Nagy-Britannia vagy Németország, míg az új célpontok közül erősödött Norvégia vonzereje.

HATÁRÁTKELŐ. YOUTUBE. KATT.

A távozás oka továbbra is a jobb kereseti lehetőség, hiszen a nyugat-európai országokban átlagosan kétszer annyi fizetés jut, mint Lengyelországban.

A visszatérés mellett ugyanakkor olyan különleges tényezők szólnak, mint a Brexit, különösen, ha az Egyesült Királyság megállapodás nélkül zuhan ki az Európa Unióból, amire jelenleg minden esély megvan.

Ebben az esetben hasonló lehet a helyzet a 2008-2010-es pénzügy és gazdasági világválsághoz, amikor szintén sok lengyel tért haza Nagy-Britanniából és Írországból a lengyel rádió beszámolója szerint.

Te itthon maradnál, ha nem kellene szja-t fizetned?

Share.

About Author

Leave A Reply