Nokedli holland módra

0

A határátkeléssel egyidős téma, hogy miként lehet (egyáltalán: kell-e) reprodukálni a hazai ízeket külföldön. Ez persze ízlés dolga, de ha a válasz igen, akkor azért belefuthatunk nehézségekbe. Például Hollandiában a nokedli esetében. Van azonban megoldás, amit a Hollandokk blog árult el.

„Egy kezdő holland háztartásban nem olyan könnyű nokedlit főzni, mert a tészta a mikróval nem kompatibilis, és nokedliszaggatót sem könnyű beszerezni.

Az IKEA nagylyukú sajtreszelőjének a teteje szerencsére megfelel a célra, szépen lehet dolgozni vele, de ergonómiai hiányosságai miatt a munka felér az aznapi kissúlyzós edzéssel.

 

3 egész tojás (eieren), 15 púpozott evőkanál liszt (bloem), 1 csapott evőkanál só (1 eetlepel zout), és kb. 1,5 dl víz nagyjából elég is egy családi ebéd köretjéhez. Főzni egy legalább 2-3 literes fazékban érdemes, amíg „egyet forr”, és ami alatt a víz még nem fut ki.

Szívesen élnél és dolgoznál Hollandiában? Itt rengeteg ottani munkát találsz!

A kész tészta fúziós jellegét a kapros túró adja, ami helyett az enyhén sós Hüttenkäse és Crème fraîche keverékével, esetleg Kwark-kal lehet imitálni. Persze igazi túróval sem tilos, de azért el kell menni a lengyel boltig legalább (ott twaróg néven árulják).

Az egészséges táplálkozás szempontjai szerint a tészta-hús mellé wokozhatunk zöldségeket (pl. italiaanse roerbakgroenten), és párolhatunk lazacfilét (zalm), ami szintén kaporral (dille), citromos-joghurtos szószban az igazi.

De marhahússal, szívpörkölttel, csirkepaprikással is kombinálhatjuk, persze. Ez utóbbiak hozzávalói hagyományos hentesnél (slagerij) nem kaphatók, poelier-nél viszont igen, akivel manapság leginkább már csak piacon találkozhatunk.”

Természetesen ebben az esetben is érdemes elolvasni az eredeti posztot, ide kell érte kattintani.

Szívesen kipróbálnád magad külföldön? Válogass több száz állásajánlat közül!

(Fotó: pixabay.com/RitaE)

Share.

About Author

Leave A Reply