„Nincsenek anyagi gondjaink, de magányosak vagyunk”

0

A külföldi élet egyik hátulütője, hogy az ember kénytelen Magyarországon hagyni a tágabb családját, a barátait, és bár a modern technológia korában a kommunikáció ugyan állandó virtuális kapcsolatot biztosít, azért az mégsem teljesen ugyanaz, mint a személyes találkozó.

Megtapasztalta ezt Laura is, akinek a története csak Magyarországon mesébe illő, az Egyesült Királyságban nem tartozik a lehetetlen kategóriába. A magyar lány ugyanis fél év alatt lett kezdő felszolgálóból műszakvezető egy londoni étteremben.

A Magyarországon korábban fodrászként dolgozó lány másfél éve költözött Londonba, ahol fodrászként kezdte, aztán váltott. Egészen érdekes módon. A fodrászüzlet mellett ugyanis volt egy kis étterem, ahová rendszeresen bejárt kávézni.

„Egyik nap megjegyeztem a pincérnek, aki már ismert, hogy szeretnék váltani. Kérdeztem, nem keresnek-e új embereket, mire mondta, hogy de, adjam be az önéletrajzom” – mesélte a Pénzcentrumnak.

Az állást annak ellenére megkapta, hogy soha életében nem dolgozott a vendéglátásban. Először pincérnő volt heti 30 órában, 1000 fontos fizetésért, ami a borravalóval 1200-1300 fontra emelkedett havonta.

Külföldre mennél dolgozni? Válogass közel 1000 állásajánlat közül egyetlen kattintásra!

Alig telt el fél év, előléptették, és most már műszakvezető. Ebbéli minőségében heti 40-45 órát dolgozik, a fizetése 1500-1600 font között van.

Szerencséje van, hiszen a barátja is Londonban dolgozik, és így közösen ki tudtak bérelni egy házat, eljutnak nyaralni, és rendszeresen hazalátogatnak Magyarországra is.

„Nagyon jól meg tudunk élni, itt nincsenek anyagi problémáink. Itt megbecsülik, aki dolgozik” – mesélte, majd azt mondta, jó esélye van arra, hogy hamarosan ismét előrelépjen, és már étteremvezető-helyettesként dolgozzon.

Nem meglepő, de érdekes: az étteremben egyedül a tulajdonos brit, van ellenben portugál, spanyol, olasz, filippínó és román kollégája is. Ami viszont nehéz, az a szerettek hiánya: „Hiába nincsenek pénzügyi problémáink, magányosak vagyunk. Hiányzik a család.”

(Fotó: pixabay.com/Meditations)

Share.

About Author

Leave A Reply