Nincs sok kilátás érdemi javulásra

0

A választások után közvetlenül meglódult a kivándorlással kacérkodók száma (aztán hogy ez meddig tart, az más kérdés, vannak vélemények, melyek szerint már le is csengett a roham), és a szociálpszichológus úgy látja, a jövőben is folyamatosan jelen lesz a robbanásveszély.

Április 8.-a után hirtelen megugrott a kivándorlás szóra keresők száma (aztán ez azóta visszaállt a régi szintre), sokan olcsó repülőjegyet kerestek valamelyik nyugat-európai országba, mások külföldi munkák után kezdtek nézelődni.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

Síklaki István, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kar Szociálpszichológia Tanszékének tanszékvezető docense úgy látja, „nincs sok kilátás érdemi javulásra, tehát egy fiatal ember részéről érthető az ilyen döntés”.

„Attól félek, hogy sokáig tarthat ez a negatív közhangulat, de mivel a rendszer dinamikájába be van építve a feszültség állandó fenntartása, sőt fokozása, így a bizonytalanság, a robbanásveszély is mindig fennáll, ezért lényegében nehezen kiszámítható” – tette hozzá a Szeretlek Magyarországnak adott interjúban a szociálpszichológus.

A teljes beszélgetést itt olvashatjátok el.

Ezért megy el egy 22 éves lány Magyarországról

Share.

About Author

Leave A Reply