Nincs nyugalom az amerikai vízumlottó körül

0

Forr a levegő az amerikai bevándorlási helyzet körül, és ennek sajnálatos módon részese az évről évre rengeteg magyar által megpályázott vízumlottó is, aminek sorsa finoman szólva is kérdéses.

Most éppen itt tartunk, hogy Donald Trump amerikai elnök elutasította egy republikánus és demokrata párti törvényhozókból álló csoport kompromisszumos javaslatát a bevándorlási helyzet rendezésére.

A terv szerint megadnák az amerikai állampolgárság megszerzésének lehetőségét azoknak a fiataloknak, akik 2013 óta az Egyesült Államokban élnek, és akiket gyermekként, illegális bevándorló szüleik hoztak az Egyesült Államokba, s itt nőttek fel.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

A kétpárti tervezetben azonban nem szerepelnek a Donald Trump által megjelölt prioritások, például az úgynevezett láncbevándorlás vagy a vízumlottó gyakorlatának megszüntetése.

Donald Trump Twitter-üzenetben szögezte le, hogy mindaddig nem születhet megállapodás az úgynevezett DACA-fiatalok helyzetének rendezéséről, amíg a törvénytervezet nem foglalja magában a határvédelem, és a déli határon megépítendő fal költségeit.

A világ egyik legnehezebb nyelvén kommunikálsz minden nap, nem őrület?

Share.

About Author

Leave A Reply