Nézzünk a lábunk elé!

0

A turistákért zajló küzdelem hevesebb, mint valaha, nap mint nap Facebook és Google hirdetések bombáznak minket, Instagrammos influencerek próbálják bizonygatni, hogy ha van még valami önbecsülésünk, akkor azonnal csomagoljunk és utazzunk A-ba, népszerű szappanoperákban ügyesen elhelyezett helyszínek évekre fellendítnek egy-egy desztinációt. Mit számít egy ilyen felpörgött korban néhány öntöttvas csatornafedél? – tette fel a kérdést a Tokyo Reloaded blog.

„Bár nehéz elhinni, de valaha, amikor még internet sem volt, az utazni vágyók brossúrák, könyvek és poszterek alapján próbálták eldönteni, hogy hol vakációzzanak.

Ebben az archaikus korban, konkrétan a 80-as években, a japán közlekedési minisztériumban született egy meglepő ötlet: ott az a sok csatornafedél, rengeteg pénzbe kerülnek, használjuk ki ezeket a helyi értékek népszerűsítésére!

A csatornafedelek úgyis mintázottak, mert a nedves, sima fémlapon csúszik a kerék, és ezeket az absztrakt, csúszásgátló mintákat minimális költséggel le lehet cserélni valami érdekesebbre.

A Nemzeti Csatornafedél Szövetség (mert itt az is van) adatai szerint egy design-csatornafedél bekerülési költsége úgy 600 dollár, ami csak öt százalékkal drágább a sztandard geometrikus típusnál.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Szót tett követett, és nem telt sok időbe, megjelentek a helyi jellegzetességet bemutató csatornafedelek. A helyi önkormányzatok szabálykövetése, a buborékgazdaság határtalan költségvetése, vagy lokálpatrióta lelkesedés okozta, de ma már állítólag a települések 95 százaléka rendelkezik egyedi csatornafedéllel.

Minél kisebb a település, annál biztosabban találunk valami érdekes mintát – Kiotónak például egyáltalán nincsen, minek is lenne, anélkül is mindenki ismeri.

A csatornafedél-kép soha nem volt a régiós marketing fősodrában, manapság pedig már inkább csak kuriózum, mint valódi hirdetés. De talán éppen emiatt, a médiumból tartalommá, sőt, egy szűk kör számára attrakcióvá vált.

Japánban éppúgy megvan a rajongói köre, mint a gőzmozdonyoknak, vagy a vízerőműveknek. A magam szerény módján én is ide tartozom. Noha csatornafedél-túrára még nem fizettem be, de amerre járunk, begyűjtöm a helyi csatornafedeleket. Most úgy 350 körül járok, még vagy 1000 hátravan, és ha a koronavírus engedi, a cseresznyevirágzás után folytatom!”

Érdemes az eredeti posztra kattintani, hiszen sok nem akármilyen példát találhattok ezekre a kifejezetten különleges csatornafedelekre.

Rozsdás gyárból menő étterem

Share.

About Author

Leave A Reply