Nézz be a pekingi állatkertbe!

0

Olcsó belépő, jó megközelíthetőség, szép környezet, pandák – ez a pekingi állatkert címszavakban. De hogy milyen testközelből, arról a Szecsuán blog számolt be. Lesz meglepetés!

„Maga az állatkert könnyen megközelíthető, a 4-es metró Beijing Zoo / Dongwuyuan állomásán kell leszállni, ami közvetlenül a déli kapu előtt rakja ki az embert. A belépő is olcsó. (…)

Az állatkert környezete szép. Tele fákkal, parkokkal, s hatalmas, fél nap egész biztosan kell a teljes bejáráshoz, nekem csak 4 órám volt zárásig, így mindenhol nem is voltam.

Irányjelző táblák sűrűn vannak, de nem elég sűrűn, s mivel rendszerint elég nagy az átjárhatóság minden irányban, így elég könnyen el lehet keveredni, s kihagyni részeket. A 36 fokos hőség sem javított a benyomásaimon. (…)

A pandaházakban mindössze három állatot láttam, őket is az egyik ház belsejében. Aki még nem látott pandát, annak így is nagy élmény lehet, de Chongqinghoz vagy pláne Chengduhoz nem lehet hasonlítani.

Bár a pandák tartási körülményei még nem rosszak, rengeteg állat sínylődik eléggé lepukkant, apró helyeken. Pekingtől ennél többre számítottam, még Wuhanban is jobb a helyzet, Chongqingban meg isteni ehhez képest.

Elindult a Határátkelő Instagram-oldala is, már ott is több százan vagyunk, gyere, kövess minket te is! Megéri, mert sok érdekes, exkluzív képet találhatsz!

Nem voltam a legjobb hangulatban, s kifejezetten morcos is lettem a fentiek miatt, de aztán két ázsiai elefánt egy kicsit megnyugtatott, a park akváriuma meg végképp helyretett. (…)

Összességében így sem nyűgözött le a hely, így, hacsak nincs jobb lehetőség pandákat nézni, nem feltétlenül javaslom a vizitet. Ennél sokkal jobb állatkertek akadnak Kínában is.”

A teljes posztot jó sok képpel itt találjátok, ideális szombati nézegetni való, ne hagyjátok ki!

Share.

About Author

Leave A Reply