Nézd meg színesben, 4K-ban az 1911-es New Yorkot!

1

Az 1900-as évek elejéről akadnak már filmfelvételek, persze fekete-fehérben, így aztán elég nehéz elképzelni az akkori világot színesben. Kivéve persze, ha a mesterséges intelligenciát rászabadítják a korabeli filmekre színessé varázsolva azokat.

A posztban látható 8 perces filmet egy svéd filmgyártó vállalat forgatta 1911-ben. Szerepel rajta a Szabadságszobor, a Battery Park, a kikötő és a Fifth Avenue híres „Vasalóháza”, azaz a Fuller Buildingnek épült, de aztán közismertté igazán Flatiron Building néven váló, 22 emeletes felhőkarcoló.

A rövidfilmre mindenféle programot eresztettek rá, köztük a DeOldify nevűt, a részletekben már csak azért sem mennénk bele, mert őszintén szólva nem vagyunk szakértők.

Az viszont biztos, hogy a filmből az úgynevezett neurális hálózat segítségével60 képkocka/másodperc sebességre sikerült átkonvertálni a filmet, ami teljesen másképp mutatja meg az utolsó békeévek New Yorkját.

Az eredeti filmet 2018-ban hozta nyilvánosságra a Museum of Art és annak a Denis Shiryaevnek a csatornáján lehet megnézni, aki a nemrég meglehetősen nagy port kavart Lumiere-alkotás, a vonat érkezését is nyilvánosságra hozta szintén felturbózva.

Elképesztő képek New York múltjából

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Értem én hogy 4K de hol vannak a szinek? Nem más ez mint szinszűrő és ff kiemelés

Leave A Reply