New York, a tébolyda

0

Namármost nagyjából úgy áll a dolog, hogy New York kicsit olyan, mint London: vagy imádja valaki, vagy ki nem állhatja, középút nem nagyon van. Az Életem morzsái blog szerzője nemrégiben eltöltött némi időt az amerikai nagyvárosban, lássuk, milyen élményekkel gazdagodott!

„A hidegek

Én – 5 fokig készítettem magam lelkileg. Aztán ebből lett – 12, -14 fok még reggel 10-kor is! Egyébként nem fáztam, még a megfázásom kellős közepén sem. A thermo pulóverek, a 300 denes harisnya a legginssel és a nadrággal tartotta a meleget. A vastag kötött zokni is bírta a bakancsban. Viszont a kezemre a kesztyűm nem volt elég, folyton fázott. (…) Elég kellemetlen volt az x napig tartó fagyos idő. Rányomta a negatív bélyegét a hétre.

A tömeg

2013 augusztusában voltam már ugye New Yorkban. A 2017. decemberi turistaforgalom látványosan magasabb volt. Mintha az elmúlt 4 évben egyre több ember engedhetné meg a nyaralást, s egyre többen utaznak. (…)

Ennyi embert még nem éltem, mint ami karácsonykor volt New Yorkban. Tébolyda. Bolondok háza. A Rockefeller center környéke maga volt a legrosszabb. A közelben lévő zebráknál egyszerre 100-an akartak átmenni a zöldön.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

Az tuti, hogy valaki nekem jött, meglökött, rám lépett stb. Nyomulni kellett folyton. Az utolsó napra már tököm tele lett az emberáradattal, pedig én nyugodt és toleráns vagyok.

Mindenféle szagok, bűzök

Elmesélem mit éltem meg naponta. Álltam a zebránál még velem együtt 100 emberrel, hogy átmehessünk. A sarkon egy utcai árus sütögetett valamit, aminek szaga volt. A várakozó emberekre jött a kellemetlen sütés szaga.

A zebra előtt volt egy akna, amiből csatornaszag áramlott ki. Plusz a 6. sugárút bedugult és a benzinszag is terjengett a levegőben. Borzalmas volt mindezt magamba szippantanom nap, mint nap.

Undorom lett, s hangosan megjegyeztem, hogy ebbe a városba szagérzékenység megléte mellett, vagy kismamaként TILOS jönni.

És én még az hittem, hogy Londonnak rossz a levegője? Francokat!

Szóval milyen volt New York?

A megfázásomat kénytelenül elviselő, a kemény mínuszokkal küzdő, embertömeggel gazdagított, eltaposás ellen harcoló, szagos mindenféle hét. (…)

Voltak szép pillanatok, születtek örök emlékek, készültek csodálatos képek, de én nem vágyom New Yorkba vissza egy jó darabig biztosan.”

A teljes posztot itt találjátok.

Milyennek látom Amerikát egy év után?

(Fotó: instagram.com/eletemmorzsai_blog)

Share.

About Author

Leave A Reply