Nemi oktatás Kanadában

0

Nemrégiben hatalmas botrányt kavart a Kanadából hazatért Cúth Szakállas Katalin, amikor az észak-amerikai országban dúló borzalmas állapotokat ecsetelte, egészen apokaliptikus helyzetet lefestve tudtukon kívül nemváltoztatás alá vetett óvodásokkal és egyéb bornírt baromságokkal.

A történetre a Határátkelőn a családjával Kanadában élő Ákos reagált az olyan állításokra, mint „Kanadában több ezer gyereket, futószalagon tömnek hormon blokkolókkal a szülők tudta nélkül” vagy „mennek a gyerekek a vágóhídra, meg sem mondják a szülőnek”.

„Nos lehet, hogy mi még nem élünk elég ideje Kanadában ahhoz, hogy ennek az ördögi gyakorlatnak a szenvedői legyünk, de a mi gyerekünk jelenlegi és korábbi iskoláiban még egy lázcsillapítót sem adnak be a nebulóknak, ha a szülő nem tölt ki 5 oldalas nyilatkozatot és nem mellékeli az orvosi vagy patikusi rendelvényt, ami tartalmazza, hogy miként kell a gyógyszert adagolni. Tudom, mert tőlem is ezt kérték” – írta Ákos.

A 24.hu is megkérdezett Kanadában élő családos magyarokat. Egyikük, a Calgaryban élő Kriszta arra hívta fel a figyelmet, hogy az ország iskolarendszere és tanrendje tartományonként változik, arról nem is beszélve, hogy az sem mindegy, állami vagy egyházi intézményről van-e szó. Ez igaz az iskolai szexuális felvilágosításra is.

„Nem adekvát egész Kanadára vonatkozóan általánosítani, mert még egyes tartományokon, sőt egyazon városon belül is nagyok lehetnek a kulturális és világnézeti különbségek” – mondta a kétgyermekes Kriszta.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

További megfontolandó szempont, hogy tanévenként mindössze 5 és 15 közötti óraszámot szánnak szexedukációra az intézmények – erősen kétséges, hogy – amennyiben bárkinek is ez lenne a szándéka – ennyi idő elég-e a gyerekek „átprogramozásához”.

A Torontóban élő kétgyermekes magyar édesanya, Zsóka 2011-ben költözött Kanadába. Ő arról mesélt, hogy a szexedukáció a 6. osztályban, 12 éves korban kezdődött, a Gym and Health (testnevelés és egészség) tantárgy keretében.

„A nyári szünet előtti hetekben tömbösítve került sor az egészségtudatossági órákra, ezek keretében tértek ki – olyan témák mellett, mint például az egészséges étkezés – a szexualitással kapcsolatos ismeretekre. Mindehhez több oldalas szülői beleegyező nyilatkozatot kellett aláírnom, amit meg is lehetett volna tagadni” – tette hozzá.

„A 9. osztályban (azaz 15 éves gyerekeknek) egy iskolai nővér megmutatta a nemi szervek modelljeit, és elmondta a szexuális aktussal és a biztonsággal kapcsolatos tudnivalókat, például az óvszer használatának mikéntjét” – mesélte Zsóka.

Agyrém, propaganda, hányinger

(Fotó: sogieducation.com)

Share.

About Author

Leave A Reply